Balkan Taksim reprezintă România în cadrul premiilor acordate de Uniunea Europeană pentru...

Balkan Taksim reprezintă România în cadrul premiilor acordate de Uniunea Europeană pentru muzică

0
DISTRIBUIȚI

Trupa românească Balkan Taksim a fost nominalizată pentru premiile Music Moves Europe, care reprezintă premiile Uniunii Europene acordate pentru „popular and contemporary music”. Scopul premiilor este de pune în valoare viitorii artiști europeni și de a-i sprijini în dezvoltarea carierei lor internaționale. Aceste premii sunt o continuare a European Border Breakers Awards (EBBA) și Music Moves Europe Talent Award (MMETA), susținute și acordate de Uniunea Europeană din 2004. Premiul are un palmares impecabil, premiind artiști precum Stromae, Adele, Mumford & Sons, Dua Lipa, Rosalía, Meduza, Lous and the Yakuza, Inhaler și câștigătoarea de anul trecut, Alyona Alyona. De atunci, fiecare dintre acești artiști a atins noi niveluri de recunoaștere și succes în industria muzicală globală.

Cincisprezece artiști remarcabili au fost nominalizați la Premiile Music Moves Europe 2022: Alina Pash (Ucraina), Anna (Italia), Balkan Taksim (România), Blanks (Olanda), Denise Chaila (Irlanda), Дeva (Ungaria), DORA (Spania), Francis of Delirium (Luxemburg), Friedberg (Austria), Jada (Danemarca), Ladaniva (Armenia), Meskerem Mees (Belgia), Mezerg (Franța), Nenny (Portugalia) și Zoe Wees (Germania).


Melomanii pot vota pentru a decide câștigătorul Premiului Publicului 2022 aici. Nominalizările cu cele mai multe voturi câștigă Premiul Publicului. Cinci dintre artiștii nominalizați vor fi declarați câștigători de către un juriu internațional, iar unul dintre ei va câștiga Marele Premiu al Juriului.

Formația Balkan Taksim este copilul învelit în catifea al multi-instrumentalistului Saşa-Liviu Stoianovici şi al prietenului său, producătorul de muzică electronică Alin Zăbrăuţeanu, care se află într-o călătorie de a informa, educa şi distra publicul din întreaga lume cu ritmul, rădăcinile şi sufletul balcanic. Sașa Liviu Stoianovici a absolvit facultatea de Arte din Timișoara și s-a mutat în București cu zece ani în urmă.

Balkan Taksim a făcut parte și din prima ediție a cursurilor Balkan Music Export Training, dedicată formării artiștilor din domeniul world music, care a fost găzduită online de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Formația a lansat albumul de debut „Disko Telegraf“ în luna mai a acestui an la casa de discuri franceză Buda Musique, discul având parte de o serie de recenzii pozitive în presa internațională, printre acestea numărându-se articole în Le Monde, Rolling Stone, Songlines, Uncut sau Mojo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.