Tevatura birocratică s-a încheiat în ceea ce priveşte Baza Sportivă TIP 1 care va fi construită cu fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI) în apropierea arenei „Dan Păltinişanu”. Lucrările au demarat de săptămâna trecută şi în aceste zile e multă activitate pe şantier, încercându-se recuperarea timpului pierdut.
Nu e stadionul mare ori mediu aşteptat de suflarea fotbalistică timişoreană, dar noul mini-complex se poate dovedi foarte util pentru fotbalul de bază (copii şi juniori), cât şi pentru cel practicat în ligile inferioare.
La începutul lunii viceprimarul Cosmin Tabără spunea că a fost primit şi avizul de mediu pentru construcţia bazei dintre strada Cerna şi Bulevardul Sudului. Astfel, după vreo jumătate de an în care acel spaţiu practic viran a fost eliberat de autorităţile locale (riscând să ajungă din nou plin de bălării), s-a început efectiv şi munca de către constructor. Valoarea investiţiei e de aproape 1,2 milioane euro (5,9 milioane lei).
Timişoara a rămas codaşă (şi) în acest proiect, fiind depăşită de Petroşani, unde o bază similară a răsărit deja, fiind acum la stadiul de retuşuri, făcându-se deja probe cu noua nocturnă. Zilele trecute au apărut muncitorii şi utilajele şi la Timişoara şi s-a lucrat într-un ritm aparent bun şi chiar pe mai multe planuri.
Baza Sportivă de tip 1 prevede un teren de fotbal de dimensiuni omologate de UEFA şi FIFA (105m / 68) cu nocturnă şi 500 de locuri în tribune pentru spectatori; un teren de dimensiuni reduse pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis (20m x 40m), clădire administrativă şi pentru vestiare, cât şi o parcare încăpătoare.
În total în ţară Compania Naţională de Investiţii a anunţat 400 astfel de proiecte, inclusiv cu bazele mai mici, de TIP 2. Înainte de a se ajunge măcar la demolarea actualului „Dan Păltinişanu” pentru o investiţie majoră tot marca CNI, autorităţile locale încearcă să „mişte” ceva în proiectul „stadionului-lego” din Calea Buziaşului, care va fi proiectat să aibă undeva la 9.000 de locuri.