Medici ATI de la „Victor Babeș” vor merge din ușă-n ușă pentru...

Medici ATI de la „Victor Babeș” vor merge din ușă-n ușă pentru a promova vaccinarea anti-COVID și a combate miturile false

0
DISTRIBUIȚI

Medicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au ajuns pur și simplu la capătul puterilor din cauza numărului foarte mare de pacienți infectați cu coronavirus, majoritatea nevaccinați.

„Atunci când vezi secțiile de Terapie Intensivă pline cu pacienți a căror viață atârnă de un fir de păr, din cauză că refuză vaccinul sau nu cred că boala există, atunci când secțiile roșii sunt pline de pacienți cu forme medii sau grave de COVID care pur și simplu ar face orice pentru a putea respira fără a fi conectați la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te întrebi: De ce? De ce oamenii nu vor să se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români? Și, în acel moment, îți dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele, și zilele, și nopțile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai făcut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia. Dacă cei pe care ii tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte mască și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta”, au transmis, miercuri, reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

De aceea, câțiva medici rezidenți de ATI Victor Babeș au decis să mai facă ceva.


Vor merge din casă în casă, din bloc în bloc sau pur și simplu pe stradă să le explie oamenilor, față în față, de ce este necesar să ne vaccinăm, să ne protejăm.

Medicii vor sta de vorba cu timișorenii, le vor împărtăși din experiența lor din spital și le vor arăta care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse.

„De mâine, vom începe această campanie de informare a cetățenilor. Sperăm să ajungem în cât mai multe zone din oraș, să întâlnim cât mai mulți oameni pe care să-i convingem că este esențial să se vaccineze și să nu plece urechea la dezinformările practicate de antivacciniști, în special în mediul online.          Săptămâna aceasta ne vom afla în zona Stadion – Sala Olimpia, zilnic, începând cu ora 17.00”, a transmis echipa formată din dr. Alex Paraianu, dr. Vlad Farcut, dr. Dorian Gurban, dr. Daniel Jipa, dr. Titel Tapirdea și dr. Alexandru Novăcescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.