Consilierul Radu Țoancă: „Administrația Fritz nu a ezitat să mintă senin într-un...

Consilierul Radu Țoancă: „Administrația Fritz nu a ezitat să mintă senin într-un document oficial trimis Comisiei Europene”. Ce spune despre curatorii TM 2023

0
DISTRIBUIȚI
Radu Țoancă

Consilierul municipal Radu Țoancă de la PSD, într-o postare pe pagina sa de Facebook, spune, astăzi, că „după ce a „reînviat“ termoficarea, organigrama, impozitele și taxele locale, curățenia, digitalizarea, transportul, domenii care abia mai respiră în oraș după experimentele useriste din ultimul an, primarul Timișoarei a anunțat că a venit rândul celui mai important proiect local de după Revoluția din 1989: Timișoara 2023-Capitală Europeană a Culturii”.

După ce edilul i-a prezentat pe cei șapte curatori care vor gestiona proiectul Capitalei Culturale, Radu Țoancă vine cu o serie de observații.

„Centrul de proiecte nu are în statut atribuții specifice proiectului Capitalei Culturale Europene și fiind ordonator terțiar de credite are limitări legale severe privind tipul și plafonul cheltuielilor.


O parte din curatorii „selectați” de o comisie a acestui centru sunt sinecuriști de profesie, abonați la bani publici în Timișoara și nu numai. Una din „profesioniste“ are chiar expertiză culturală pe Etiopia si locuiește în Stanciova, localitate vizată, conform presei, datorită aerului curat, și de primar. În urmă cu trei zile, acest nou bord cultural s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Timișoara 2021- Capitala Europeană a Culturii – structură care a câștigat acest prestigios statut pentru oraș și care a implementat până în prezent proiectele asumate, iar întrebările „oamenilor noi“ au fost la nivelul unor habarniști desăvârșiți, care s-au trezit peste noapte „manageri“ peste un proiect mult prea complex pentru experiența și pregătirea lor. Administrația Fritz nu a ezitat să mintă senin într-un document oficial trimis Comisiei Europene, susținând că partenerii din cadrul proiectului se întâlnesc lunar, deși acest lucru nu s-a întâmplat de mai bine de jumătate de an”, a transmis consilierul local social-democrat.

Radu Țoancă a concluzionat: „de tot ce s-a atins și a „reformat“ administrația useristă în Timișoara s-a ales praful și pulberea. Este vizibil ca și acest proiect să se înscrie pe aceeași traiectorie a proiectelor eșuate din cauza incompetenței și lăcomiei  „sectei“ useriste. Aici, însă, Timișoara mai are o șansă să stopeze experimentele falimentare ale infantililor care au confiscat orașul: Ministerul Culturii, Ministerul de Externe , CJT, alți parteneri interni și internaționali, care sigur nu vor permite useriștilor să se joace de-a cultura până în anul 2023, riscând să facă praf nu numai imaginea Timișoarei, ci si a României”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.