Cum să-ți alegi aspiratorul Karcher?

Cum să-ți alegi aspiratorul Karcher?

0
DISTRIBUIȚI

 

Dorința de a beneficia de o locuință curată și sănătoasă cât mai mult timp este o intenție nobilă, dar trebuie totuși să găsești dispozitivul care să-ți permită să atingi acest obiectiv ușor, eficient și la cel mai bun preț. Iar dacă există o singură marcă capabilă să îți satisfacă toate cerințele, acesta este renumitul brand Karcher, care dezvoltă de zeci de ani aspiratoare extrem de puternice și aparate de curățat cu înaltă presiune.

Cu toate acestea, acest producător oferă multe modele care sunt extrem de diferite unele de altele, motiv pentru care am vrut să îți explicăm cum să îți alegi aspiratorul Karcher, astfel încât cel pe care îl alegi să fie cel mai potrivit nevoilor tale.

Există multe criterii de selectare a unui aspirator Karcher, mai ales că unele au funcții exclusive. În funcție de tipul de curățenie pe care trebuie să îl faci, poți alege între un aspirator făcut pentru a aspira praful, cenușa, moloz mic sau chiar materiale lichide.

Funcțiile unui aspirator Karcher

Karcher și-a dezvoltat cu atenție aspiratoarele și a depus numeroase brevete pentru inovațiile sale. Unele funcții sunt comune tuturor aspiratoarelor, așa cum poți vedea mai jos, dar unele sunt opționale și, prin urmare, depind de modelul pe care l-ai selectat. De aceea este esențial să îți faci timp pentru a citi descrierea tehnică a dispozitivului care te interesează pentru a fi sigur că este cel de care ai nevoie.

Funcții de bază

Fiecare aspirator Karcher, indiferent de model sau preț, are anumite funcții de bază, precum, bineînțeles, aspirarea prafului. Cu toate acestea, această funcție nu se oprește aici, deoarece pe toate dispozitivele Karcher sunt instalate filtre pentru a purifica cât mai mult aerul eliminat de aspiratorul tău.


În timp ce produsele de la alte mărci elimină aproximativ 40% din ceea ce aspiră sub formă de microparticule, Karcher elimină doar 0,1%, pentru a garanta o curățare cu adevărat eficientă. În plus, toate aceste dispozitive au stocare integrată pe aspirator sau in interior astfel încât să poți pune toate accesoriile fără riscul de a le pierde.

Caracteristici suplimentare

Unele modele de aspirator Karcher sunt echipate cu funcții suplimentare, cum ar fi capacitatea de a aspira o cantitate mare de cenușă, chiar fierbinte, menținând în același timp puterea de aspirare. Altele  promit că vor aspira toate materialele lichide fără a se deteriora.

Puterea aspiratorului

Puterea aspiratorului pe care îl alegi este, de asemenea, un criteriu foarte important, deoarece de aceasta va depinde eficiența gospodăriei tale. În acest punct, Karcher a dezvoltat o gamă de motoare unice în lume datorită expertizei inginerilor săi. De fapt, pentru toate aspiratoarele Karcher, puterea reală de aspirare este cu 20% mai mare decât puterea de consum. Astfel, pentru un produs de 1000 de wați, vor fi efectiv 1200 de wați care vor fi implementați. Astfel, sunt economii de energie pe care le faci în timp ce te bucuri de o putere formidabilă la aspiratorul tau.

Aproape toate aspiratoarele Karcher au o putere foarte mare, totuși, cu siguranță, ești sfătuit să alegi un produs cu o putere de cel puțin 900 de wați. Mai puțin de atât înseamnă că dispozitivul tău ar putea să nu fie complet eficient și să te facă să regreți alegerea făcută.

Volumul rezervorului

Va trebui să fii deosebit de atent la volumul rezervorului pentru a fi sigur că acesta corespunde nevoilor tale. Cu toate acestea, majoritatea aspiratoarelor Karcher au rezervoare de capacitate uriașă, deoarece toate sunt între 12 și 25 de litri. Astfel, poți curăța casa de la un capăt la celălalt fără a fi nevoie să golești rezervorul între timp. Cu toate acestea, dacă intenționezi să aspiri lichide, ar trebui să fii mereu cu ochii pe umplerea rezervorului. Într-adevăr, deși electrocasnicele Karcher sunt echipate cu sistem anti-debordare, dacă rezervorul este prea plin aspiratorul va trebui să-și forțeze motorul, ceea ce l-ar putea deteriora.

Întreținerea aspiratorului

Întreținerea unui aspirator Karcher nu este un criteriu de selecție în sine. Cu toate acestea este important să te educi cu privire la aceste informații, deoarece unele dispozitive necesită puțin mai multă întreținere decât altele. Într-adevăr, este esențial să reții că unele aspiratoare Karcher trebuie golite imediat după utilizare, când altele pot fi golite doar când rezervorul este aproape plin.