Cumpărau obiecte de lux de pe internet și returnau pietre sau cârpe....

Cumpărau obiecte de lux de pe internet și returnau pietre sau cârpe. „Țeparii”, ridicați de polițiștii de la „Crima Organizată” Timișoara UPDATE Patru persoane, duse la audieri

0
DISTRIBUIȚI

Operațiune a polițiștilor de la „Cimă Organizată” Timișoara pentru anihilarea unui grupări de „țepari” online. Din investigații a reieșit că suspecții comandau de pe diverse site-uri din străinătate haine, îmbrăcăminte sau de lux, unele obiecte ajungând și la 2.000 euro.

Când marfa ajungea în țară, cu complicitatea angajaților unei firme de curierat, intrau în posesia pachetelor, fără ca în sistemul informatic să fie făcute mențiuni reale. Ulterior, pachetele erau returnate expeditorilor pe motiv că nu au fost găsiți cumpărătorii sau s-au răzgândit. În realitate, pachetele erau desigilate și în locul celor comandate erau puse bunuri fără valoare care să aibă o greutate identică – de la cârpe la pietre. Valoarea prejudiciului, până acum, este de 50.000 euro.

În această dimineață, polițiștii de la „Crimă Organizată” au descins în patru locații urmând ca patru suspecți să fie duși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

UPDATE DIICOT a comunicat mai multe detalii despre cum acționau suspecții.


Unul dintre aceștia, supervizor în cadrul firmei de curierat, modifica sistemul informatic al societății privind statusul coletelor, operând în sistem returnarea acestora către firma expeditoare, ca fiind necorespunzătoare pentru clientul care le-a comandat. Însă, în fapt, bunurile din colete erau sustrase de către membrii grupării și înlocuite cu alimente.

„Un alt membru al grupării, agent de teren angajat al firmei de curierat, modifica informațiile comenzilor plasate de către membri, în sensul că nu opera în statusul companiei, livrarea acestora şi nici nu emitea factură. Acesta introducea diverse menţiuni care să nu trezească suspiciuni celorlalţi angajaţi ai societăţii care vizualizau baza de date, cum ar fi faptul că respectivul client nu a fost găsit la adresă. Ceilalți doi membri ai grupării, în calitate de clienţi, comandau frecvent bunuri de lux, achitând produsele cu cardul bancar, direct curierului, pentru ca a doua zi să solicite returnarea coletului pe motiv de neconformitate a calității produselor, încasând suma de bani achitată. Odată reajunse la firmele expeditoare, se constata faptul că în locul bunurilor de lux, în colete se găseau diferite alimente”, a transmis DIICOT.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, mai multe telefoane mobile și stick-uri de memorie. La sediul DIICOT Timișoara, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de patru persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Oamenii legii fac precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.