David Popovici, desemnat „Cel mai bun tânăr sportiv european” în 2021

David Popovici, desemnat „Cel mai bun tânăr sportiv european” în 2021

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2136325805">

Premiul „Piotr Nurowski” pe 2021, acordat de Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru „Cel mai bun tânăr sportiv european” în sporturile de vară, a fost câștigat joi seara de înotătorul David Popovic.

Popovici i-a depășit pe alți patru sportivi nominalizați, aceștia fiind Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Înainte de votul final, cei cinci finaliști au ținut câte un discurs în fața membrilor EOC. Principalul mesaj în discursul lui David Popovici a fost că își dorește să fie un exemplu și o inspirație pentru copii români și din întreaga lume, în speranța că îi va determina să aleagă calea sportului de performanță.

Votul și ceremonia de premiere au avut loc joi seara, în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia.

Înotătorul român a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul nostru „Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021.

Mihai Covaliu și delegația COSR l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Toți cei cinci nominalizați au primit și premii în bani, David Popovici primind o bursă de formare de 15.000 EUR.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010, într-un accident de avion.

Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

Aceasta esta a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară.

În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.