DEBUT Tablourile realizate de timișoreanca Mihaela Dan, expuse în cadrul unei galerii...

DEBUT Tablourile realizate de timișoreanca Mihaela Dan, expuse în cadrul unei galerii de artă din Londra

0
DISTRIBUIȚI

Pictura românească are parte de o nouă recunoaștere internațională, câteva din tablourile realizate de timișoreanca Mihaela Dan regăsindu-se în expoziția „Nemesis“ prezentată de galeria The Holy Art din Londra. Chiar dacă a fost pasionată de artă de demult, primele tablouri realizate de artista născută în Lugoj au fost realizate în cursul acestui an, în urma unui concurs de împrejurări cât se poate de inedit.

„Sunt timișoreancă din 1997 dar născută în Lugoj, orașul care cândva era denumit centrul cultural al Banatului. Sunt căsătorită și mama unei fete minunate de 15 ani. Lucrez într-o multinațională și iubesc muzica. Artă am descoperit-o de mult, dar interesul l-am căpătat în ieșirile mele la vernisajele organizate de English Pub din Lugoj, unde este promovată arta sub orice formă s-ar prezenta ea. Prin luna martie a acestui an, după ce am încheiat renovarea apartamentului din Timișoara, am început să mă ocup puțin și de design-ul de interior. Mi-am dorit un tablou abstract care să reprezinte o chitară. Având acasă chitara fiicei mele Beatrice, un Fender Stratocaster, am avut și obiectul tabloului și uite așa din pasiunea pentru chitară, am dat în pasiunea pentru pictat. Mi-am suflecat mânecile și am cumpărat o pânză 35 x 50 cm, un set de 5 pensule și 4 culori acrilice și am început să schițez o chitară. Nu am știut dacă va ieși ceva din încercarea mea deși știam exact ce vreau de la tablou. După două zile de lucru am ajuns la rezultatul pe care mi l-am dorit. Am fost mulțumită de ce a ieșit dar am realizat că mai presus de rezultat, pictatul îmi dă o stare de bine. Aș putea spune acum, că în momentele când pictez de fapt petrec exclusiv timpul cu mine și pentru mine. De acolo și așa pornit pasiunea mea pentru pictat. Acum am un studio dedicat, peste 150 pensule de diferite mărimi și forme și o varietate mare de culori acrilice“, spune ea.

Lucrările de debut ale artistei din Timișoara sunt expuse în spațiul virtual al galeriei The Holy Art din Londra, care poate fi vizitată în perioada 26 noiembrie – 3 decembrie.


Toate cele cinci tablouri selecționate pentru acest eveniment au primit recomandarea curatorilor britanici ai expoziției pentru a fi expuse și în spațiul lor fizic.

„Având un portofoliu de lucrări (limitat acum), am fost curioasă să văd dacă ceea ce pictez are și valoare artistică, așa că am aplicat la unul din ”opening”-rile galeriei londoneze. Răspunsul a fost de-a dreptul surprinzător, asta pentru că nu aveam așteptări de la mine în direcția asta artistică. Cei din cadrul galeriei nu doar că au cerut să-mi expună tablourile, ci mi-au recomandat să le și expun în spațiu lor fizic. Așadar, combinația pasiune transformată în hobby cu relaxare a dat un rezultat cât se poate de favorabil din punct de vedere artistic. Tablourile pe care le-am selectat spre a fi evaluate și expuse de galerie au fost create din pasiune pentru muzică, natură și culoare dar și din dorința de a-mi exprimă gândurile și emoțiile pe pânză, în moduri diferite. Cu fiecare tablou adaug tehnici și idei noi care într-un final ajung să alcătuiască un concept și să exprime o idee sau poate chiar și o emoție.“, a mai adăugat Mihaela Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.