Din nou doliu la Opera din Timișoara. O tânără artistă infectată cu...

Din nou doliu la Opera din Timișoara. O tânără artistă infectată cu COVID-19 a murit

2
DISTRIBUIȚI

Colectivul Operei Naționale Române din Timișoara a anunțat cu tristețe decesul sopranei Emilia Radu, artist liric în cadrul corului Operei, care a murit vineri, 5 noiembrie.

Absolventă a Liceului de Artă „Palló Imre” din Odorheiul Secuiesc și mai apoi a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, specialitatea Canto, Emilia Radu s-a alăturat colectivului Operei Naționale Române din Timișoara în anul 2000, în calitate de artist liric – cor, poziție pe care a ocupat-o până în prezent, doar cu o scurtă întrerupere.


Datorită calităților sale vocale și scenice, Emilia Radu a interpretat cu măiestrie repertoriul instituției de operă, operetă și muzical, la sediul instituției sau în turnee în țară sau în străinătate. Chiar în vara acestui an, de Ziua Timișoarei, a fost invitată să susțină rolul Saffi din opereta „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss, spectacol în care a dovedit talentul și dăruirea sa pentru muzică și pentru artele spectacolului.

„Grație talentului și abnegației sale, soprana Emilia Radu a câștigat aprecierea și dragostea publicului, cât și respectul și prietenia colegilor din instituție. A fost apreciată de toți cei care au cunoscut-o, fiind o persoană prietenoasă, veselă și înțelegătoare. Îi vom păstra cu toții o caldă și neștearsă amintire! Dumnezeu s-o odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!”, a transmis Opera din Timișoara.

Cu trei săptămâni în urmă s-a stins din viață o altă tânără artistă din cadrul Operei timișorene.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.