Directorul care a adus amenda de peste 106 milioane lei și a...

Directorul care a adus amenda de peste 106 milioane lei și a ”tăiat” cu de la sine putere atribuțiile AGA, readus de administrația Fritz în conducerea Colterm

1
DISTRIBUIȚI
Petre Nenu (mijloc) a revenit în conducerea Colterm SA

Administrația Dominic Fritz a luat, astăzi, o nouă decizie halucinantă în scandalul Colterm. Consiliul de Administrație al societății de termoficare, format din oameni apropiați USR, a decis ca noul director tehnic al Colterm să fie nimeni altul decât Petre Nenu, cel care din martie și până-n august a fost director general al companiei.

În mandatul său, Colterm SA a încasat cea mai mare amendă din istoria Timișoarei – aproape 107 milioane lei pentru că nu au fost cumpărate certificatele de CO2 deoarece administrația Fritz a decis să nu mai convoace AGA ca să discute despre achiziționarea acestora, deși existau variante de cumpărare în rate de la Oradea, ca în anii anteriori.


Nenu a făcut niciun demers pentru evitarea amenzii, susținând că nu erau bani pentru achiziționarea certificatelor.

De numele lui Nenu este legată și o altă decizie cu iz penal – consiliul de administrație a decis să anuleze o hotărâre AGA de la sfârșitul anului trecut care prevedea, în baza OUG 6, aprobarea planului de restructurare a obligațiilor bugetare , hotărând ca să nu mai fie depuse documentele până la termenul limită 30 iunie. Deși o decizie a AGA nu poate fi anulată de o hotărâre a CA, care este subordonat adunării generale, nimeni nu a explicat cum a fost posibil. A apărut un document semnat de Nenu care a scris că nu se va convoca AGA și pentru CA a făcut personal raportul. Ulterior, Petre Nenu a refuzat să explice decizia ilegală.

Tot de numele lui Nenu se leagă decizia ca firma de avocatură angajată de Primăria Timișoara pentru problemele de la Colterm SA să reprezinte societatea de termoficare în procesul cu Administrația Fondului pentru Mediu în care se cere suspendarea amenzii de aproape 107 milioane lei, fără a exista o aprobare a Consiliului Local Timișoara de angajare de cheltuieli cu servicii juridice, în condițiile în care firma are juriști.

Prin numirea lui Nenu, administrația Fritz a reîntregit echipa cu care de la începutul anului se lăuda că va salva Colterm-ul.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Decizia e halucinanta doar pt noi prostimea, pt ei este exact ce au nevoie: de o marioneta care sa le răspundă la comenzi . Și o persoana mai slugarnică si mai proasta ca d l Nenu nu aveau de unde lua…
    Deci, distrugerea merge înainte prin Nenu!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.