Disperarea USR pe subiectul Colterm: ședința Consiliului Local Timișoara închisă brusc ca...

Disperarea USR pe subiectul Colterm: ședința Consiliului Local Timișoara închisă brusc ca să-l salveze pe viceprimarul Lațcău de întrebările incomode

3
DISTRIBUIȚI

Scandalul Colterm începe să devină un subiect tot mai deranjant pentru USR în Timișoara, astăzi ajungându-se la un gest extrem pentru a-l salva pe viceprimarul Ruben Lațcău de întrebările incomode. La finalul ședinței online de astăzi a Consiliului Local Timișoara, consilierul local Roxana Iliescu i-a cerut lui Lațcău două lămuriri după ce PRESSALERT.ro a dezvăluit că mare parte din patrimoniul Colterm a fost trecut în patrimoniul municipiului Timișoara cu plată zero, prin noul contract de delegare a serviciilor de termoficare, invocându-se o hotărâre a AGA, care, însă, nu are nicio legătură cu acest transfer gratuit.

”Nu am cunoștiință ca acest punct să fii existat vreodată, pe vreo ordine de zi. Aș rea să clarificăm. Asta ar fi o problemă, iar a doua problemă – revin cu rugămintea și vă reamintesc că până în 25 iunie, firma de avocați pe care am plătit-o cu un milion de lei trebuia să ne prezinte un raport privitor la măsurile pe care aceasta le consideră oportune pentru securizarea patrimoniului. Acest raport nici în zi de astăzi nu ne-a parvenit. Vreau să știu dacă există acest raport și de ce nu ni s-a transmis? Referitor la patrimoniul Colterm am înțeles că am dat un milion de lei la o firmă de avocatură pentru a veni cu ideea genială de a se face transferul cu titlu gratuit și e puțin absurd.


Haideți să clarificăm”, a cerut Roxana Iliescu.

Viceprimarul Ruben Lațcău a evitat să dea un răspuns concret legat de votul AGA, spunându-i consilierei că ”eu cred că știți foarte bine lucrurile pe care AGA le-a votat. Aveți documentația primită în întregime, toate cele 800 de pagini, tot ce conțin ele. Cred că au fost mai multe decizii pe care le-am luat într-o succesiune de AGA și de consiliu local. Dacă o să vă uitați pe documentația pe care consiliul local și AGA au votat-o, o să vă puteți să vă răspundeți singură la această întrebare. Eu nu o să vreau să intru în tot felul de punctaje pe care cineva, mă rog, le are. E ok, fiecare e liber să vină cu ce punct de vedere dorește în spațiul public”. USR-istul a revenit cu aceleași explicații teoretice despre domeniul public și a încercat să se ascundă în spatele unor așa-zise ”găselnițe pe care conduceri succesive din interiorul Colterm-ului le-au găsit de cuviință să le facă în evidențele contabile ale societății”, fără a veni cu vreun exemplu concret.

”Vorbim de domeniul public al primăriei dat în concesiune societății care aparține tot primăriei, care face un serviciu public de termoficare. Nu vreau să intru în acest schimb public. Vă recomand să reluați hotărârile AGA și să le parcurgeți din nou”, a încercat să sintetizeze situația Lațcău.

Roxana Iliescu i-a replicat ”nu mi-ați răspuns la întrebare. Nu există hotărârea AGA care să vizeze transferul acesta gratuit de patrimoniu. Ce îmi spuneți legat de raport că totuși noi avem un contract?”. Viceprimarul nu a mai apucat să răspundă pentru că a intervenit președintele de ședință, colegul său de partid Răzvan Negrișanu, pentru a-l salva de întrebarea incomodă. ”O secundă. Mi se pare că discuția asta nu mai are legătură cu motivul pentru care ne-am întâlnit astăzi. Punctul unu, Colterm, a și fost retras de pe ordinea de zi. Cu ocazia asta, eu vă mulțumesc pentru participare”, a spus Negrișanu care a închis brusc ședința de consiliu.

3 COMENTARII

  1. Diletantii astia nu au cum sa scape de inchisoare si asta nu e rau. Rau e ca noi avem mult de pierdut dupa ce Timisoara a stagnat oricum ani de-a randul.

  2. Diletantii astia nu au cum sa scape de inchisoare si asta nu e rau. Rau e ca noi avem mult de pierdut dupa ce Timisoara a stagnat oricum ani de-a randul.

  3. Diletantii astia nu au cum sa scape de inchisoare si asta nu e rau. Rau e ca noi avem mult de pierdut dupa ce Timisoara a stagnat oricum ani de-a randul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.