Dominic Fritz: ”Va trebui și din bugetul local să tăiem la sânge...

Dominic Fritz: ”Va trebui și din bugetul local să tăiem la sânge din alte cheltuieli pentru a mai suplimenta sumele de bani pentru Colterm”

5
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că, în perioada următoare, vor urma tăieri la sânge pentru a fi bani pentru Colterm. Edilul i-a mulțumit lui Nica pentru cei peste 1,2 milioane lei pe care Consiliul Județean Timiș îi va aloca Timișoarei.

”Estimările noastre arată că pentru a trece cu bine peste luna noiembrie avem nevoie de minim 30 de milioane de lei pentru funcționarea în regim de avarie a Colterm, doar cu CET Sud.


Asta este doar factura de combustibil pe care compania trebuie să o plătească în următoarele 30 de zile pentru a alimenta cu căldură și apă caldă casele timișorenilor și spitalele racordate la sistemul centralizat de încălzire, chiar dacă afară încă nu este ger, iar producția a trecut preponderent pe cărbune”, a explicat Fritz.

Primarul a avertizat că ”va trebui și din bugetul local să tăiem la sânge din alte cheltuieli pentru a mai suplimenta sumele de bani pentru Colterm. Dar avem nevoie și de un ajutor imediat de la Guvern. În acest context, am avut azi, împreună cu peste 20 de primari de municipii o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, pentru a găsi împreună o soluție pentru termoficarea centralizată din țară. Cu toții ne confruntăm cu aceleași probleme. Am primit asigurări că Guvernul va veni cu un sprijin financiar pe termen scurt și sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”.

5 COMENTARII

  1. Nu trebuie tăiat din bugetul primăriei.
    Trebuie umblat la alte cheltuieli a proasta catre tot felul de furnizori capusa ai coltermului si care sug bani umflați . Ex firma mamei ministrului de finanțe catre care sau platit 700.000 lei . Oare pentru ce ?
    Si alte plăți a proasta si contracte bănoasă de pe vremea lui Robu poate si de pe vremea lui Ciuhandru k de acolo se trag datoriile la gaze .
    Nu sau platit gazele ca au fost altii care au supt bani din colterm .
    Oare de ce nu se sesizează nimeni pentru acest jaf din banii publici ca au fost subvenții si tot felul de ajutoare si tot felul de plăți către firme de grupuri de interese .

  2. Unul din consilierii USR are o firma cu o flota intreaga de Mercedesuri, unul cumparat chiar acest an. Obraz subtire, cu cheltuiala se tine. Poate taiati si de la voi. Ce ziceti ? In afara de salatii nesimtite, relatii si invarteli prin primarie , cu ce va mai ocupati ? Sa tineti Timisoara la limita traiului decent ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.