Donație primită de Spitalul Județean din Timișoara pentru lupta împotriva COVID-19

Donație primită de Spitalul Județean din Timișoara pentru lupta împotriva COVID-19

0
DISTRIBUIȚI

Ajutor de mare preț pentru cea mai mare unitate sanitară din vestul țării.

Managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu, a declarat, vineri, că spitalul a primit ca donație în bani care va ajuta unitatea medicală să funcționeze mai bine în aceste vremuri tulburi.

„Toate eforturile pe care le-am depus în decursul ultimilor doi ani au fost în folosul comunității, al pacienților. Nu dorim să facem rabat la dotări sau lucrări pentru a putea asigura o calitate optimă a îngrijirilor pe care le acordăm tuturor. Mai mult, am dorit mereu să ne asigurăm că absolut toți pacienții care ni se adresează pot beneficia de îngrijiri, indiferent de patologia cu care se prezintă. Aceste donații ne-au ajutat tocmai în acest scop, să îmbunătățim capacitatea de triaj, să îmbunătățim condițiile oferite atât din punct de vedere medical cât și al cazării. O sumă ce poate părea mică, dacă este investită cu planificare atentă, poate face o diferență mare”, a spus asist. univ. dr. Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

Donația se ridică la 18.000 de euro. „Banii donați de cele două companii timișorene au fost folosiți pentru achiziționarea de material și echipamente necesare pentru îmbunătățirea capacității de reacție a spitalului la numărul mare de pacienți ce se prezintă cu infecții cu SARS-CoV2.


Au fost cumpărate echipamente destinate triajului pacienților cu COVID-19 ajunși la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Județean Timișoara. S-a achiziționat un container, ce urmează a fi amplasat în zona de triaj a bolnavilor, dar s-a realizat și extinderea rețelei de oxigen medicinal din clădirea spitalului către cele două containere existente în prezent și folosite ca sală de așteptare. Majoritatea pacienților care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului nostru vin cu forme moderate sau severe de COVID-19 și necesită ventilație asistată. Prin extinderea rețelei, practic, putem să le asigurăm fluxul suplimentar de oxigen de care au nevoie. Mai mult, pentru protejarea pacienților aflați în procedură de triaj în UPU, am achiziționat o perdea electrică cu aer cald monofazat”, spune dr. Mihai Grecu, șef UPU-SMURD Timișoara.

Donația vine de la Continental Anvelope Timișoara și Continental România, companii cu mii de angajați, care au avut la rândul lor de suferit din pricina pandemiei de coronavirus.

„Trăim vremuri dificile, iar lupta împotriva pandemiei de coronavirus ne-a făcut să realizăm încă o dată că avem nevoie de solidaritate. Cu personalul medical, care zilnic trebuie să-și testeze limitele. Cu bolnavii, pentru care virusul reprezintă o amenințare la adresa vieții. Cu întreaga comunitate locală, pentru care restricțiile ajung să fie o povară din punct de vedere economic”, a spus Matthieu Turlure, director general Continental Anvelope Timișoara.

„Pandemia ne-a obligat să ne reinventăm. Astfel că, pe lângă măsurile luate pentru a asigura sănătatea angajaților noștri, trebuie să fim responsabili și să contribuim la susținerea sistemului de sănătate din comunitățile în care trăim. Continental s-a implicat și în acest an în sprijinul luptei împotriva coronavirusului în toate orașele în care compania își desfășoară activitatea”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.