Elevii de la Liceul „Ion Vidu” din Timișoara, spectacole speciale de Ziua...

Elevii de la Liceul „Ion Vidu” din Timișoara, spectacole speciale de Ziua Națională

0
DISTRIBUIȚI

Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara organizează cu prilejul Zilei Naționale a României, Festivalul de Artă Românească, pentru care a pregătit două concerte ce vor fi difuzate online, în 1 și 2 decembrie, de la ora 18:00, pe paginile de Facebook și YouTube ale liceului. Festivalul dorește să marcheze Ziua Națională prin artă, ca un omagiu adus creațiilor artistice românești și folclorului autentic, care reliefează identitatea națională în context european.

Primul concert este un recital cameral susținut de elevii liceului, programul fiind alcătuit exclusiv din lucrări vocal-instrumentale românești ale compozitorilor George Enescu, Ciprian Porumbescu, Ion Scărlătescu, Vasile Jianu, Marțian Negrea, Tiberiu Brediceanu, Vasile Ijac sau Sabin Păuța, iar în deschidere se va intona Imnul României, interpretat de orchestra de suflători „Vidu Band”. Programul va fi completat cu un moment teatral  dedicat poetului George Coșbuc, interpretat de elevii clasei a XI-a a secției de artă dramatică.

Al doilea eveniment va fi un spectacol de artă românească tradițională, susținut de elevi ai secției de muzică vocal-tradițională românească, împreună cu ansamblul folcloric al claselor IX-XII.


Vor fi interpretate piese la taragot și la alte instrumente tradiționale, precum fluierul și cavalul, iar secția de coregrafie va încheia programul cu două numere de dans românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.