Facultatea de Muzică din Timișoara organizeaza un nou concert special la biserica...

Facultatea de Muzică din Timișoara organizeaza un nou concert special la biserica catolică din Cenad

1
DISTRIBUIȚI

Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, împreună cu Parohia Romano-Catolică Cenad și Primăria Cenad, organizează sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 16, un concert al secției instrumentelor de alamă. Este al doilea concert de acest fel și face parte dintr-o serie evenimente dedicate Sf. Gerard, cel care acum 991 de devine primul episcop al Episcopiei de Cenad pe lângă care va funcționa o școală teologică unde se va studia și muzica. Încărcătura culturală a zonei este și mai mare datorită vecinătății cu Sânnicolau Mare, locul de naștere al marelui compozitor Bartok Béla.

Inițiativa a pornit de la artistul vizual Lucian Oprea și Conf. Univ. Gabriel Almași si propune programe de concerte diferite, având ca invitați studenți și profesori de la Facultatea de Muzică și Teatru care aduc muzica clasică în actualitatea cotidiană a Cenăzenilor, de asemenea oferă studenților un loc inedit în care aceștia se pot manifesta artistic.

În concertul de sâmbătă, publicul va putea audia lucrări intepretate de: Andreea Caba, Maria Pavlov, Maxim Borinov, Cristian Biriiac, Daniel Danciu, David Pituț, Denis Pituț, Beni Mureșan, Raul Onița, Florin Solonca, Daniela Manea, Cosmin Chifan, Bogdan Dijmărescu, Florin Mergan, Andrei Tamaș, Andrei Mihaescu, Alin Borcean, Bogdan Mihalache, de la clasele profesorilor: Felix Burghelea, Corneliu Meici, Bogdan Dijmărescu, sub conducerea muzicală a Conf.


Univ. Dr. Sergiu Cârstea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.