Politehnica a luat toate punctele la Braşov cu mulţi juni în teren....

Politehnica a luat toate punctele la Braşov cu mulţi juni în teren. Primul succes în Liga 2 cu Nicu Croitoru antrenor: „Victorie importantă”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica a încheiat ultima serie nefastă din acest sezon sub poalele Tâmpei. Cu FC Braşov, scor 1-0, s-a înregistrat totodată prima victorie din campionat a alb-violeţilor „sub bagheta” lui Nicolae Croitoru. A fost un joc decis practic de o eroare a nou promovatei, greşeală speculată excelent de italianul Erik Gerbi.

Totodată a fost un joc în care alb-violeţii s-au remarcat prin numărul mare de juniori folosiţi – 5, înregistrându-se în ultimul sfert de oră de joc patru tineri „sub vârstă” deodată în teren. Inclusiv Daniel Olariu – puşti de 17 ani din Academia Politehnica, jucător de profil ofensiv care a fost şi aproape de a marcat la opt minute de la intrare.

Până atunci. A fost o primă repriză destul de fadă, de ambele părţi, animată doar de câteva ocazii. Mai vizibil a fost arbitrajul uşor ciudat al botoşăneanului Andrei Baciu, care a lăsat jocul… foarte liber. Mai ales că în „B” la noi se fluieră foarte uşor. De multe ori tuşierii au indicat şi faulturi, cel puţin după minutul 30.

Repriza secundă a început excelent pentru alb-violeţi. În minutul 55 Păduraru a degajat înalt şi lung, balonul a fost lăsat să cadă de Gherghe şi Erik Gerbi a urmărit şi-a pus stângul în folosinţă şi a trimis uşor din unghi printre picioarele portarului Cezar Lungu.


Din acest moment poliştii au părut alţi jucători, mai aproape de cotele lor de la startul sezonului. Şi scorul putea fi majorat imediat de acelaşi italian din centrarea lui Bîrnoi. Oaspeţii au mai avut o şansă mare prin Horia Popa, blocat în minutul 79 providenţial de către Pădurar în colţul careului mic.

Cu aceste puncte Poli nu scapă deloc de emoţii, dar se distanţează la cinci puncte de ardeleni, ocupând în continuare locul 15, dar cu 14 puncte acum din tot atâtea partide. Alb-violeţii speră acum să aibă publicul alături, pe fondul „relaxărilor”, la meciurile de acasă cu CSA Steaua şi FC Argeş în Cupă!

FC Braşov: C. Lungu – Drăgoi, Gherghe, Al. Sabău, Dumbravă – Leonte, V. Constantin – R. Iorga, Vl. Mihalcea (74, I. Roşu), Boţia (78, H. Popa) – El Azzouzi (78, Fustar). Pe bancă: Gârniţă – R. Sburlea, D. Panait, A. Mitroi. Antrenor: Călin Moldovan.

Politehnica: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Radu, Ignea, Zaluschi, D. Andrei (88, S. Costea) – Bîrnoi (80, D. Olariu), Gerbi (90+1, Bocşan). Pe bancă: Murariu – Moţiu, Prodan, Haţegan. Antrenor: Nicolae Croitoru.

„A fost un joc dificil, aşa cum ne aşteptam. O primă repriză în care am fost preocupaţi să nu dăm prea multe şanse adversarului, pentru a încerca să surprindem pe contraaac. Cel puţin această parte de atac/contraatac nu ne-a ieşit foarte bine. Însă repriza a doua a fost mult mai bună. În care am înscris, ne-am creat şi alte ocazii de gol şi în mare parte am avut controlul jocului. E o victorie importantă pentru noi, pentru că aveam mare nevoie de cele trei puncte, pe de o parte, iar pe de altă parte, pentru faptul că ne dă şi încredere şi linişte pentru săptămâna următoare, ca să pregătim finalul de an”, a declarat Nicolae Croitoru, „principalul” Politehnicii.

„Cu puţină şansă un debut cu gol. Şi el (n.r. Olariu, în min. 88) a avut un şut bun, o situaţie bună de a înscrie. Ne bucurăm pentru el şi cred că trebuie remarcat că la un moment dat aveam patru juniori în teren plus un jucător sub 21 de ani”, a spus Croitoru despre capitolul „Under”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.