Finala Cupei României la rugby dintre SCM Timișoara și CSM Știința Baia...

Finala Cupei României la rugby dintre SCM Timișoara și CSM Știința Baia Mare, ca și amânată. Maramureșenii au fost blocați în Africa

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Sunt șanse foarte mari ca finala Cupei României la rugby, programată pe 11 decembrie, să fie amânată, după ce adversara celor de la SCM Timișoara a avut probleme în Africa de Sud, unde a apărut o nouă tulpină de coronavirus. Lotul celor de la CSM Știința Baia Mare e așteptat să revină abia în cursul zilei de azi în ţară, urmând ca maramureşenii să fie carantinaţi timp de două săptămâni.

Varianta Omicron a Covidului pune în pericol disputarea finalei Cupei. De altfel, preşedintele FR Rugby, Alin Petrache, s-a pronunţat deja în favoarea amânării partidei programate pe arena „Arcul de Triumf”.


„Finala Cupei României va trebui amânată pentru că băimărenii încă nu s-au întors şi vor fi nevoiţi să stea în carantină la întoarcerea în ţară. Vom lua o decizie în Biroul Federal de joi”, a declarat Petrache pentru Agerpres.

Gruparea din Baia Mare a participat la turneul „Toyota Challenge Cup”, găzduit la Bloemfontein în Africa de Sud, unde a învins Free State XV, scor 72-14, și a pierdut cu Toyota Cheetahs, 5-54. Zborurile au fost anulate după apariţia noii tulpini iar delegaţia băimăreană e preluată de o cursă specială Tarom.

„Cum să joci finala? Să zicem că ieşi din carantină, cum poţi să joci după ce băieţii au fost blocaţi în camere în carantină. Dar am înţeles că dl. Borzaş (n.r. managerul SCM Rugby Timişoara) a declarat că nu e de acord (cu amânarea). Dacă vrea dl. Borzaş, …şi nu cred că băieţii din Timişoara vor să ia Cupa la masa verde. Dacă vrea, o să mergem noi din Baia Mare la premierea lor la Cupă şi o să aplaudăm dacă sunt mulţumiţi a lua o asemenea Cupă!”, a spus într-un interviu Călin Matei, preşedintele CSM Ştiinţa.

În octombrie 2020 bănăţenii au pierdut la masa verde un meci de Cupă la Baia Mare, deoarece nu au făcut deplasarea având mai multe cazuri Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.