Funcție importantă pentru președintele PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu, la nivel european

Funcție importantă pentru președintele PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu, la nivel european

0
DISTRIBUIȚI

Social-democratul Mihai Ritivoiu a fost ales la Strasbourg vicepreşedinte al Asociației Regiunilor Europene, cea mai înaltă funcție deținută de România în acest for.

Ritivoiu consideră că această poziție îl onorează şi îl obligă.

„Asociația Regiunilor Europene este un for cu o vechime de peste 30 de ani, care reunește sute de regiuni din toată Europa, începând din Scandinavia, Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, până la Serbia, Ungaria și România. Regiunile au câteva întâlniri pe an și schimbă experiență, funcționează tot felul de grupuri. Încearcă să colaboreze, fac schimb de bune practici și e foarte important să se asocieze în vederea contractării de fonduri europene”, ne-a declarat Mihai Ritivoiu.

Vicepreședintele Asociației Regiunilor Europene ne-a mai spus că forul este unul dintre partenerii de discuție ai Comisiei Europene în ceea ce înseamnă politicile de dezvoltare regională.

„Timișul este bine reprezentat și a avut tot timpul o poziție respectată în această asociație.


Eu am ocupat în ultimii patru ani postul de președinte al Comisiei 2 de Sănătate și politici publice. Acele comisii au fost regândite, iar la adunarea generală care a avut loc zilele acestea la Strasbourg a fost ales biroul executiv și Timișul a obținut postul de vicepreședinte în persoana mea fiind singura poziție de acest gen pe care o avem. Pe lângă legături și colaborări, există câteva proiecte pe care noi le-am accesat prin Asociația Regiunilor Europene și le rulăm, cum ar fi „Acces la servicii pentru migranții cu dizabilități”, ne-a spus social-democratul Mihai Ritivoiu.

Un alt proiect, „Together for Cohesion: Let’s REUnite!”, a fost derulat cu finanțare directă de către DG Regio. În cadrul acestui proiect, au fost evaluate cele mai bune practici în comunicare și care demonstrează beneficiarilor fondurilor europene de coeziune din regiuni ce beneficii poate avea această politică pentru ei.

„Conectarea punctelor – migrare multi-nivel, multi-actor” și „Regiunile interculturale: introducerea abordării diversității și incluziunii la nivel regional” reprezintă alte teme abordate de Asociația Regiunilor Europene la care Mihai Ritivoiu a mai luat parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.