Grupul Steel Blues Quintet susține un concert la Timișoara

Grupul Steel Blues Quintet susține un concert la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Grupul Steel Blues Quintet va susține un concert la Timioara miercuri 24 noiembrie, de la ora 19, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul, cu intrarea liberă, respectând condițiile actuale.

Proiectul Steel Jazz a fost inițiat de către Mircea Goian la Hunedoara în anul 2011 și a avut mai multe variante de-a lungul timpului: Steel Jazz Caffe, Steel Blues, Steel Jazz Quartet, Steel Jazz Quintet și Steel Blues Quintet. Inițiat într-un oraș marcat de industria siderurgică fără nici o instituție de cultură profesionistă apariția unui grup de jazz părea exotică. Interesul unor muzicieni inimoși dispuși să susțină acest proiect a făcut ca acesta să funcționeze și să facă istorie.

În anul 2011, Mircea Goian şi Purcariu Nistor infiinţează proiectul Steel Jazz, continuând în acest fel activitatea clubului de jazz „Dan Mândrilă” năşit de „moşul” Florian Lungu. Clubul a fost înființat prima dată în anul 1983 pentru o scurtă perioadă de timp. După o pauză lungă el este reactivat în 1994 de către aceași promotori: Mircea Goian, Purcariu Nistor și nașul Florian Lungu alias „moșu”.


A fost o perioada bună de funcționare a clubului și nevoia existenței unui grup de jazz era prezentă în mintea celor doi animatori. Așa că în 2011 ia naștere la Hunedoara proiectul „Steel Jazz” care iată a împlinit 10 ani de activitate.
Programul grupului Steel Blues Quintet s-a îmbogățit cu lucrări muzicale din creația blues. Ținand cont de aptitudinile și de interesul membrilor actuali ai grupului Steel Blues Quintet pentru aceasta perioadă muzicală, dar și datorită participării unei cântărețe de blues de excepție și ne referim aici la Delia Băltariu lucrurile au decurs firesc. Ar mai fi de remarcat faptul că orchestrațiile au fost adaptate la instrumentele la care cântă muzicienii, partea de improvizație fiind la îndemâna interpreților.

La Deva Jazz Festival 2020, grupul a participat având un real succes cu piese blues şi lucrări în interpretare vocală. Anul 2021 a culminat cu concertul susținut în 9 mai la Domeniul Regal din Sâvîrșin în fața Familiei Regale a României – Principesa Margareta și a prințului Radu. Componența trupei este Delia Baltariu – vocal, Mircea Goian – bas, Turi Zoltan – chitară, Călin Sân – claviaturi și Gabriel Hărăguș – tobe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.