Hartă cu 15 trasee perfecte pentru cicloturism, în Timiș

Hartă cu 15 trasee perfecte pentru cicloturism, în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Timișul pune în valoare o ofertă de cicloturism a județului cu ajutorul primei hărți de cicloturism, realizată în colaborare cu reprezentanți ai cluburilor regionale de profil Club Sportiv Gratzu, Liman Bike Race și asociația Velocitas, care au răspuns acestei solicitări. Harta cuprinde un număr de 15 trasee pe întreg teritoriul județului și pista Euro Velo 13, Eco Timiș, care leagă Timișoara de Serbia.

Au fost alese cele mai frumoase și frecventate trasee de cicloturism din județ, care unesc lacuri și păduri, sate și orașe, cetăți și mănăstiri, destinate iubitorilor de natură și mișcare, pentru încurajarea „turismului verde”, din ce în ce mai răspândit în Europa.


Cei interesați vor avea la dispoziție rute descrise coerent și posibilitatea de a beneficia de ghidajul cluburilor partenere. Harta celor 15 trasee disponibile în format digital poate fi văzută pe aplicația Discover Timiș, urmând ca ea să fie îmbunătățită și actualizată în funcție de proiectele de dezvoltare turistică. La recenta conferință EuroVelo & Cycling Tourism Conference 2021, s-a apreciat că cicloturismul „este sectorul care poate prelua conducerea în sprijinirea redresării turismului post-pandemie”.

Harta, care în momentul de față cuprinde un mare număr de obiective turistice, oferind turiștilor posibilitatea de a descopri pe această cale Timișul, va fi distribuită și în format fizic prin intermediul centrelor de informare turistică din Timișoara și județ, al cluburilor de cicloturism și al industriei de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.