Incendiu violent în Banat, blocuri în pericol. Pompierii au luptat patru ore...

Incendiu violent în Banat, blocuri în pericol. Pompierii au luptat patru ore cu flăcările FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Barăcile pentru lemne ale unor blocuri din Oravița au luat foc duminică noaptea. Din cauza vântului, care bătea cu putere, dar și a construcțiilor improvizate, incendiul s-a extins cu repeziciune. Patru ore a durat acțiunea pompierilor pentru stingerea incendiului.

„Azi noapte (duminică noaptea – n.r.), în jurul orei 22:30, Dispeceratul inspectoratului nostru a fost informat cu privire la faptul că în orașul Oravița a izbucnit un incendiu la băracile pentru lemne ale unor blocuri de locuințe din zona autogării, str. Brosteniului. A fost alertată Secția de Pompieri Oravița care a deplasat la față locului două autospeciale pentru stins incendii și 10 subofițeri. În momentul ajungerii pompierilor militari, incendiul se manifestă violent, cu flacăra, la barăcile amplasate la distanță foarte mică de bloc. Din cauza vântului, care bătea cu putere, dar și a condițiilor din teren, cu foarte multe construcții improvizate, a cantității mari de materiale inflamabile, incendiul s-a extins cu repeziciune. Astfel, pentru gestionarea situației, de la Detașamentul de Pompieri Reșița au fost trimise în sprijin trei autospeciale”, anunță ISU Caraș Severin.

Focul s-a extins la balconul unei locuințe din imediată apropiere a barăcilor, dar și la un gater, depozit de material lemnos, respectiv curtea unui service auto.


De asemenea, au mai fost cuprinse de flăcări câteva anexe ale unor operatori economici din zonă, ale unui depozit de fier vechi, respectiv ale unui depozit de materiale de construcții.

„Pe timpul intervenției, au fost scoase, din zona de risc, mai multe autoturisme, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale fără a fi transportată la spital. Intervenția s-a desfășurat pe parcursul a patru ore, iar pe timpul acesteia s-a primit sprijin, în alimentarea cu apă, de la operatorii economici Banat Farming și Normarom Industrie”, adaugă ISU Caraș Severin.

În total, pentru stingerea focului, au acționat șase autospeciale pentru stins incendii și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, încadrate cu un număr 29 subofițeri, iar conducerea acțiunii de stingere a fost asigurată, în teren, de către doi ofițeri din comandă Secției de Pompieri Oravița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.