Izolați de DSP, prinși la plimbare de polițiști. Câte cazuri s-au înregistrat,...

Izolați de DSP, prinși la plimbare de polițiști. Câte cazuri s-au înregistrat, anul acesta, în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă prima măsură luată pentru persoanele care se infectează cu o formă ușoară de covid și contacții lor nevaccinați este izolarea, există și inconștienți care nu o respectă.

Conform legislației, dacă ați fost diagnosticat(ă) cu  Covid-19 și prezentați simptome ușoare, DSP stabilește izolarea la domiciliu.

Virusul se transmite ușor, iar persoanele infectate pot dezvolta forme grave de boală.

Din păcate, sunt cazuri când cei diagnosticați cu coronavirus pleacă de acasă și sunt depistați de polițiști în diverse locuri.

În Timișoara, de la începutul anului, polițiștii locali au avut de-a face cu 42 de astfel de cazuri.

„Polițiștii locali sunt angrenați permanent, încă de la începutul pandemiei, în activitățile de verificare a persoanelor izolate sau carantinate la domiciliu.


Zilnic, sunt verificate dacă respectă legislația referitoare la izolarea sau carantinarea la domiciliu, în medie, 1.800 de persoane, aspect prevăzut și reglementat de Legea 55/2020. Deși majoritatea timișorenilor au respectat legislația în vigoare, au existat si persoane care nu se aflau la domiciliu în momentul verificărilor. Astfel, au fost aplicate 42 de amenzi curpinse între 500 și 1.000 de lei fiecare. Atragem atenția tuturor celor aflați în astfel de situații să respecte legislația pentru a nu se pune pe ei înșiși în pericol, dar și pe ceilalți concetățeni”, ne-a declarat Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

Aceasta a mai precizat că, de mai multe ori, agenții îi ajută pe cei aflați în izolare sau în carantină și le cumpără medicamente sau alimente dacă nu au la cine să apeleze.

De asemenea, și agenții de la IPJ Timiș au depistat persoane cu Covid 19 sau contacți care au părăsit domiciliul.

„Sunt 104 persoane de la începutul anului care au încălcat măsura carantinei/izolării la nivelul județului Timiș, iar valoarea sancțiunilor este de 263.500 de lei”, ne-au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.