Județul Timiș, prima administrație din România care a aderat la Federația Europeană...

Județul Timiș, prima administrație din România care a aderat la Federația Europeană a Bicicliștilor, rețeaua „Orașe și regiuni pentru cicliști”

0
DISTRIBUIȚI

Începând de astăzi, județul Timiș a devenit prima administrație din România care a aderat la Federația Europeană a Bicicliștilor, rețeaua „Orașe și regiuni pentru cicliști”. Decizia a fost luată în plenul CJT.

European Cyclists’ Federation a fost fondată în anul 1983 la Copenhaga, Danemarca, și are ca scop promovarea ciclismului și îmbunătățirea condițiilor de utilizare a acestui mijloc de transport în Europa fiind cea mai puternică voce din în acest domeniu.

Având 69 de membri din peste 40 de țări, Federația Europeană a Bicicliștilor (ECF) reunește cele mai puternice asociații de bicicliști, făcându-le auzită vocea atât la nivel european, cât și la nivel mondial.

Obiectivul organizației este ca tot mai mulți oameni să meargă mai des cu bicicleta, influențând politicile și bugetele în favoarea unei mai mari utilizări a bicicletelor.

Conform ECF nivelurile actuale de deplasare cu bicicleta produc beneficii de 150 miliarde EUR anual pentru statele membre ale UE.

Iar peste 90 de miliarde EUR din aceste beneficii reprezintă externalități pozitive pentru mediu, sănătatea publică și sistemul de mobilitate.

Vicepreședintele CJT Cristian Moș explică de ce a ținut ca Timișul să facă parte din Federația Europeană a Bicicliștilor.


„Unul dintre proiectele mele de suflet, din cadrul Consiliului Județean Timiș, este «Strategia de dezvoltare a infrastructurii velo» în județul nostru. Cred că suntem cu un pas mai aproape de o aliniere firească cu ceea ce se întâmplă la nivel european în materie de infrastructură verde și sunt sigur că bunele practici din alte orașe și regiuni europene ne vor ajuta să grăbim ritmul și, de data aceasta, să «prindem trenul» atragerii de cât mai multe fonduri europene pentru infrastructura velo. Le mulțumesc colegilor mei din Consiliul Judeţean Timiş care au considerat, la fel ca și mine, oportun să facem parte dintr-o organizație europeană de un asemenea calibru și îi asigur că voi depune toate eforturile să dobândim, într-un timp cât mai scurt, cât mai multe cunoștințe direct aplicabile pentru județul Timiș. Cred că suntem la începutul unui drum care ne duce într-o direcție foarte bună pentru dezvoltarea județului și a comunităților noastre locale”, a transmis, miercuri, vicepreședintele CJT, Cristian Moș.

Rețeaua „Orașe și regiuni pentru Cicliști” (Cities & Regions for Cyclists) este parte integrantă a Federației Europeană a Bicicliștilor (European Cyclists’ Federation – ECF), fiind o extensie a acesteia, destinată autorităților locale și regionale.

Rețeaua constituie o platformă pentru schimb de experiență și dobândire de cunoștințe în domeniul dezvoltării ciclismului atât pentru transport, cât și pentru agrement.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.