Letonia devine prima țară din lume care le interzice parlamentarilor nevaccinați să...

Letonia devine prima țară din lume care le interzice parlamentarilor nevaccinați să voteze

0
DISTRIBUIȚI

Parlamentul Letoniei a votat vineri interzicerea parlamentarilor care refuză vaccinul împotriva COVID-19 la procesul de vot și să participe la discuții în forul legislativ, scrie Reuters. În acest fel, Letonia devine prima țară din lume care adoptă o astfel de măsură.

Proiectul de lege, care a fost susținut de 62 din 100 de deputați, împiedică parlamentarii să voteze și să participe la dezbateri.

Interdicția, care intră în vigoare luni, va afecta cel puțin nouă membri ai parlamentului.

Proiectul de lege îi afectează și pe membrii consiliilor municipale, care vor fi suspendați din funcție până când vor fi vaccinați sau până când se vor recupera după ce au fost infectați cu SARS-CoV-2.

Parlamentarii care nu vor putea participa la activitatea legislativă nu vor fi plătiți în această perioadă.

Restricția ar trebui să fie în vigoare până în iulie 2022, dar va fi revizuită la fiecare două luni.

Prin noile restricții, Letonia devine prima țară din lume care suspendă parlamentarii pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19.

Unii experți în drept au pus sub semnul întrebării constituționalitatea restricției, care poate fi contestată în instanță.

Letonia are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Uniunea Europeană.


Țara cu o populație de 1,9 milioane a raportat un record de 3.206 de cazuri noi pe 27 octombrie, dar cifrele au scăzut de atunci, vineri fiind raportate 1.388 de cazuri noi de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.