Magazin Kaufland din Timișoara, amendat de OPC pentru mizeria găsită și oferte...

Magazin Kaufland din Timișoara, amendat de OPC pentru mizeria găsită și oferte false de Black Friday

1
DISTRIBUIȚI

Comisarii de la Protecția Cosumatorilor a sancționat un mare retailer după ce în interiorul unui magazin din Timișoara au găsit oferte false de Black Friday, mizerie și alimente ținute în condiții improprii.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a controlat vineri ofertele speciale de produse alimentare și nealimentare de la magazinul Kaufland Timișoara, promovate în revista proprie, precum și zona de alimentație publică.

În urma verificărilor, comisarii timișeni au constatat numeroase abateri.


Astfel, 18 din cele 28 de produse alimentare și nealimentare, prezentate în revista Kaufland ca fiind oferte de Black Friday, erau comercializate la același preț de dinaintea perioadei de campanie.

De asemenea, la toneta de alimentație publică plasată în parcare, în vecinătatea intrării in magazin, s-au constatat următoarele: utilizarea unui cuptor necurățat si neigienizat de mult timp, cu resturi alimentare arse și cu depuneri în strat gros de grăsime arsă și folosirea unor grătare electrice și ventilatoare murdare.

În două vitrine de frig și una caldă în care erau depozitate diferite sortimente de mezeluri, brânzeturi, respectiv preparate calde, aceste produse nu erau depozitate la temperatura declarată de producător prin eticheta produsului.

Ca urmare a depistării acestor nereguli, echipa CJPC Timiș a aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 60.000 lei și a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare afectate de regimul greșit de temperatură din vitrine și oprirea temporară a prestării de servicii pentru toneta de alimentație publică.

1 COMENTARIU

  1. Pai da ca e asa si sunt corecti cei de ANPC pwi sr trebui sa ii amendeze pe toti cei care afiseaza reducero de black friday.Toti mint….Fiti domnilor corecti si faceti treaba pana la capat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.