Marcel Ciolacu, propunerea PSD pentru postul de premier. Ce spune Grindeanu despre...

Marcel Ciolacu, propunerea PSD pentru postul de premier. Ce spune Grindeanu despre negocierile cu PNL

0
DISTRIBUIȚI

Președintele PSD Marcel Ciolacu a fost votat în ședința internă pentru a fi premier al Guvernului PNL – PSD – UDMR, a anunțat, miercuri, Sorin Grindeanu. Acesta spune că PSD acceptă procedura prim-miniștrilor prin rotație, dar social-democrații să fie cei dintâi care dau premierul. Ieri, PNL a anunțat același lucru, însă în oglindă: acceptă rotația premierului, dar primul să fie Florin Cîțu.

„În acest moment noi avem un mandat dat de Consiliul Politic Național să avem prim-ministrul și asta nu l-au spus doar colegii mei, l-au spus românii la ultimele alegeri”, afirmă Grindeanu.

Astfel, PSD merge la negocieri cu mandatul Marcel Ciolacu – propunere pentru premier.

„Dacă în urma negocierilor iese cu totul altceva, noi nu avem mandat.


Venim în fața partidului și supunem atenției negocierea”, a adăugat Grindeanu: „credeți că am stat în ședință ca să votăm posibilul premier de peste un an jumate? Dacă tot am votat rotația, evident că am votat Marcel Ciolacu premier acum”.

Întrebat în ce condiții este dispus PSD să renunțe la această fermitate, Grindeanu a spus că social-democrații cer „lucruri de bun simț, nimic extravagant”: „nu avem poziții de acest tip, de agreere, de liberali, vorbim de principii, nu de persoane. Ne aflăm în postura în care putem să punem condiții”.

Miercuri la ora 16.00 are loc o nouă întâlnire, după care, spune Grindeanu, „ar fi cazul să închidem negocierile legate de programul de guvernare, să discutăm inclusiv acordul politic și să îl închidem, urmând să trecem la etapa cealaltă de negociere politică între cele trei formațiuni parlamentare plus grupul minorităților”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.