Meteorologii anunță vreme schimbătoare în noiembrie. Când vor fi 22 de grade

Meteorologii anunță vreme schimbătoare în noiembrie. Când vor fi 22 de grade

0
DISTRIBUIȚI

toamna

Vremea se va schimba destul de mult în următoarele două săptămâni. Noiembrie începe cu câteva zile friguroase, apoi temperaturile urcă la 22 de grade. Pentru a doua săptămână din noiembrie sunt estimate maxime între 12 și 16 grade.

Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru perioada 1 – 14 noiembrie.

BANAT

Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 18…22 de grade și minime în jurul a 12 grade. Ulterior temperatura va scădea, astfel că până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variații de la o zi la alta, se va înregistra o medie a valorilor maxime cuprinsă între 14 și 17 grade și minime de 5…8 grade. Temporar va ploua în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după 10 noiembrie.

CRIŞANA

La începutul intervalului media temperaturilor maxime va fi de 14…16 grade, iar a celor minime de 3…5 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime în jurul a 22 de grade și minime de 10…12 grade. Scăderea de temperatură estimată pentru 5 și 6 noiembrie va readuce regimul termic în limite normale pentru această dată, respectiv o medie a valorilor maxime de 13…14 grade și de 4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, în general cuprinse între 12 și 16 grade și minime de 4…6 grade. În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Sunt posibile ploi temporare și după 10 noiembrie.

TRANSILVANIA

La nivelul acestei regiuni, în primele două zile ale intervalului, se vor înregistra maxime în jur de 13 grade și minime în medie de 0…2 grade. Apoi vremea se va încălzi iar în zilele de 4 și 5 noiembrie sunt estimate maxime de 19…22 de grade și minime de 8…10 grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice începutului de noiembrie. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12…13 grade și de 2…4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, ușor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 14…15 grade, dar mai scăzute spre final spre 10…12 grade, iar minimele nu vor avea variații semnificative și se vor menține, la o medie regională de 2…4 grade. Trecător se vor semnala ploi în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 10 noiembrie.

MARAMUREŞ

În primele două zile ale intervalului, vor fi maxime în jur de 13 grade și minime în medie de 0…2 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când sunt estimate maxime de 20…22 de grade și minime de 8…10 grade. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12…13 grade și minime de 4…6 grade. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, ușor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 15…16 grade, dar mai scăzute spre final spre 10…12 grade, iar minimele nu vor avea variații semnificative, la o medie regională de 3…5 grade.


În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată și după 10 noiembrie.

MOLDOVA

În primele 2 zile ale intervalului, la nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în limite normale, respectiv o medie de 14 grade pentru maxime și de 4 grade pentru minime. Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18…21 de grade și minime în general de 8…11 grade. Ulterior temperatura va scădea, astfel că, până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variații de la o zi la alta, se vor înregistra medii ale valorilor maxime de 12…14 grade și de 4…6 grade pentru minime. Regimul pluviometric se va menține deficitar și în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător se vor semnala ploi slabe în zilele de 2, 5 și 6 noiembrie și după 10 noiembrie.

DOBROGEA

La nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în creștere până în 5 noiembrie, când media maximelor va atinge 18 grade, iar cea a minimelor 10…11 grade. Vremea se va răci pe 6 și 7 noiembrie, apoi devenind apropiată de normalul termic astfel încât în cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 13…15 grade și de 7…9 grade pentru minime. Regimul pluviometric se va menține deficitar și în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător se vor semnala ploi slabe în intervalele 1-3 noiembrie și 11-14 noiembrie.

MUNTENIA

După două zile normale termic, între 3 și 5 noiembrie procesul de încălzire va determina creșterea mediiilor regionale a temperaturilor maxime de la 18 la 21 de grade și a minimelor de la 9 la 11 grade. Între 5 și 7 noiembrie temperatura aerului va fi în scădere, iar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaurilor maxime va avea valori de 13…15 grade, iar cea a minimelor de 5…7 grade. Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie și 6-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

OLTENIA

După două zile normale termic, vremea se va încălzi în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 17…20 de grade și minime de 9…11 grade. Apoi temperatura aerului va scădea până pe 7 noiembrie, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea valori de 13…15 grade, iar cea a minimelor de 5…7 grade. Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie și 5-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului celor două
săptămâni.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi în creștere până în perioada 4-5 noiembrie, când media maximelor va atinge 14…15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4…6 grade. Vremea se va răci pe 6 și 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni, când nu sunt estimate variații mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 7…10 grade și ale minimelor de 1…3 grade. Vor fi precipitații în general slabe, predominant ploi, în intervalele 2 – 3 noiembrie și 4-7 noiembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi ceva mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.