Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, în SUA: căutăm soluții pentru ca românii...

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, în SUA: căutăm soluții pentru ca românii să călătorească fără vize în Statele Unite

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a declarat luni, în timpul unei vizite în SUA, că împreună cu omologul american caută soluții pentru a face progrese în ceea ce privește Programul Visa Waiver.

Programul le asigură cetățenilor străini dreptul de a călători fără vize în SUA.

„Mă voi referi la un obiectiv de mare importanță pentru cetățenii români, și anume accederea României în Programul Visa Waiver. Sper că vom putea identifica modalități concrete pentru a înregistra progrese în acest dosar foarte important”, a declarat Bogdan Aurescu la Washington.

Părțile vor mai discuta despre Noul Concept Strategic al NATO, despre creșterea prezenței americane în România și despre aspecte economice.

„În al doilea rând, vom discuta despre cooperarea în domeniul economiei și energiei, voi menționa necesitatea mai multor investiții americane și a creșterii implicării SUA în proiecte regionale strategice de interconectare, precum Rail2Sea și Via Carpathia.


Ați menționat cooperarea în domeniul nuclear și cred că aceasta crește, devine un nou pilon al Parteneriatului nostru Strategic, și nu mă refer doar la proiectul de la Centrala de la Cernavodă, ci și la programul privind Reactoarele Modulare Mici”, a mai spus Bogdan Aurescu.

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, are luni, la Washington D.C., consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, în cadrul vizitei pe care demnitarul român de externe o efectuează în Statele Unite ale Americii.

Vizita se desfășoară luni și marți la invitația omologului american și marchează deschiderea oficială a celei de-a șaptea reuniuni a Dialogului Strategic România – SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.