A murit luptătorul Ion Marcu, unul dintre liderii Revoluției din 1989 UPDATE...

A murit luptătorul Ion Marcu, unul dintre liderii Revoluției din 1989 UPDATE Timișorenii îi pot aduce un ultim omagiu

3
DISTRIBUIȚI

A încetat din viață Ion Marcu, unul dintre principalii lideri ai Revoluției din 1989 de la Timișoara. Anunțul a fost făcut, în această dimineață, de fiul său. Ion Marcu era pe atunci muncitor la Uzinele Mecanice Timișoara și a condus coloana de demonstranți în 20 decembrie 1989 îmbrăcat într-un cearșaf alb.

Ion Marcu a participat apoi la discuțiile cu premierul Constantin Dăscălescu desfășurate în clădirea comitetului județean PCR. S-a alăturat apoi Frontului Democratic Român (FDR) din clădirea Operei.

În 12 ianuarie 1990, a susținut demonstrația prin care s-a obținut demisia liderului FDR Lorin Fortuna de la conducerea județului Timiș, încercând să preia el conducerea județului. Cu acest prilej, Ion Marcu a lansat expresia devenită celebră „mesele mă vrea pe mine”.

Potrivit Wikipedia, Ion Marcu s-a născut la 1 ianuarie 1949 și a fost senator de Timiș, în legislatura 1992-1996, când reprezenta FDSN.

În legislatura 1992-1996, Ion Marcu a fost membru în comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională precum și în comisia pentru drepturile omului, culte și minorități (din noiembrie 1993).

În iulie 1993, Ion Marcu a devenit membru PDSR și a fost ales senator pe listele acestui partid în legislatura 1996-2000.


În cadrul activității sale parlamentare în legislatura 1996-2000, Ion Marcu a fost membru în grupul parlamentar de prietenie cu Portugalia, precum și în comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții.

În legislatura 2000-2004, Ion Marcu a devenit membru al Partidului România Mare și a fost ales ca senator. În legislatura 2000-2004, Ion Marcu a fost membru în comisia pentru muncă, familie și protecție socială și în comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

UPDATE Timișorenii care vor să îi aducă un omagiu lui Ioan Marcu pot face acest lucru duminică, în holul Consiliului Județean Timiș, între orele 10 – 16. De duminică seara până luni, trupul neînsuflețit se va afla la Biserica Martirilor de pe strada Albac, în zona Girocului, unde va avea loc slujba la care va participa Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului. Înmormântarea va avea loc luni, la ora 14:00, la Cimitirul Eroilor.

Foto: Costi Duma

3 COMENTARII

  1. Om simplu fără multă carte dar cu convingeri. Ăștia aveau nebunia sa iasă în fata gloanțelor acelor zile

    Chiar dacă apoi s-a dus politic în direcția greșită, meritul lor din zilele Revolutiei ramine glorios. PĂCAT CA DASCĂLII DE AZI NU SE OBOSESC SA LE PREDEA TINERILOR MAI NIMIC,( nici măcar în luna decembrie). darămite SA POMENEAZCA CEVA DESPRE acești EROI și curajul lor frumos. Anual se repetă de către ISJ aceeași ignoranță ticăloase.
    SLAVA EROILOR CĂZUȚI ÎN PRIMELE ZILE SECERATI DE GLOANTE
    PREZENTAȚI MĂCAR VOI PRESĂ LISTA CU NUMELE și CHIPURILE LOR

  2. Au murit ca sa votați voi astăzi copii de securiști (usr ) !! Alegeți securiști in Parlamentul european ( base ) după ce l-ați făcut 10 ani președinte ! Ieșiți in strada pt ei ( PTR usr ) dar ca trăiți in sec XXI fără caldura sunteți “ mucles” ! Rușine vouă ! !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.