A murit Uica Mihai, „cronicarul” bucătăriei tradiționale din Banat

A murit Uica Mihai, „cronicarul” bucătăriei tradiționale din Banat

1
DISTRIBUIȚI

Mihai T. Ioan, cunoscut mai bine bănățenilor, și nu numai, ca Uica Mihai, a încetat astăzi din viață. Uica Mihai și-a anunțat în primăvara acestui an retragerea din postura de gazdă a popularei emisiuni „Sarea în bucate”, pe care o realiza din 2008 la TVR Timișoara, invocând probleme de sănătate, dar și dorința de a scrie mai mult, acesta fiind poet și prozator.

Născut la Reșița și a devenit cunoscut prin pasiunea sa pentru bucătăria tradițională. Anul trecut, acesta anunța un ambițios proiect de suflet, un „atlas culinar” pentru vestul româniei, proiect pe care, însă, nu a apucat să-l ducă la bun sfârșit.


„Am colindat cu TVR în doisprezece ani, mai mult de 200 de localități din Arad, Timiș, Caraș, Mehedinți și Hunedoara și am adunat peste 500 de rețete autentice. Dar cartea aceasta nu va fi doar o carte de bucate ci chiar un atlas, care va cuprinde o împărțire pe zone etnografice, tradiții, obiceiuri, particularități ale graiului, portrete de personalități și multe alte amănunte care să cuprindă și să oglindească sufletul adevărat al Banatului”, spunea Uica Mihai în 2020. De mai bine de un deceniu, acesta s-a stabilit la Buziaș, însă era prezent la numeroase evenimente cu profil culinar din Banat.

Peste două zile, Uica Mihai ar fi împlinit 64 de ani. Odihnească-se în pace!

Sursa foto: Sarea in bucate | Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.