Muzică acustică alături de de Anastasia Coste și voluntari, la inaugurarea unui...

Muzică acustică alături de de Anastasia Coste și voluntari, la inaugurarea unui nou centru de tineret din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-717226426">

Duminică, 7 noiembrie, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) a inaugurat un nou centru de tineret în oraș, situat în cartierul Circumvalațiunii (Str. Dinu Lipatti 6). Timp de peste două săptămâni, voluntari internaționali, cu suport de la comunitatea locală, au muncit pentru a transforma un punct termic într-un centru de tineret. În cadrul evenimentului de inaugurare a noului centru, participanții au aflat povești și experiențe ale voluntarilor implicați în crearea acestui spațiu pentru tineri și au avut parte de muzică acustică live, asigurată de Anastasia Coste și voluntari.

Proiectul Youth Centres UP II // Tineri pentru comunitate este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara și este finanțat prin Corpul European de Solidaritate și prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Prin intermediul proiectului, voluntari internaționali și naționali se implică în activități de solidaritate prin voluntariat și, alături de comunitate, transformă 10 puncte termice în centre de tineret.

„Ce sunt și cum funcționează aceste centre de tineret? Ele sunt spații sigure care găzduiesc activități dedicate tinerilor, menite să contribuie la dezvoltarea personală, profesională și cultural-artistică a acestora. Activitățile organizate sunt fie implementate de FITT sau de alte ONG-uri, fie inițiate de tinerii din cartiere, aceștia primind sprijin în a-și transforma ideile în realitate. Având în vedere titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2023, aceste spații vor deservi organizării de activități sub umbrela programului și vor constitui o rețea importantă în oraș, prin care să aducem cultura aproape de comunitate“, au transmis cei de la FITT.

Prima ediție a proiectului a reprezentat cel mai mare proiect de voluntariat din Europa în 2019, după numărul de voluntari (peste 100 internaționali și naționali), în urma căruia Timișoara a fost mai bogată cu 5 centre de tineret. Proiectul cuprinde o activitate de voluntariat pe termen lung (12 luni) și activități pe termen scurt (30 de zile), acestea din urmă concentrându-se pe amenajarea centrelor de tineret, câte unul în fiecare lună. Tinerii din Timișoara se pot implica lunar, alături de voluntarii internaționali, în amenajarea centrelor, iar mai multe amănunte se pot afla aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.