„Nave aka Defense Shields”, o inedită expoziție de sculptură la Timișoara

„Nave aka Defense Shields”, o inedită expoziție de sculptură la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului organizează o expoziție de sculptură, „Nave aka Defense Shields”, a artistului Ilie Duță.

Într-un registru vizual desprins din imaginarul science fiction, artistul Ilie Duță ne propune o călătorie utopică în spațiu, alături de navele sale transportoare, încărcate cu marfă prețioasă.


„Nave aka Defense Shields”, organizată în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Timișoara, reprezintă pregătirea pentru decolare. Structuri solide, geometrizate, ermetice, îmbracă protector faguri de albine fragilizate, ultimele de pe Terra, în încercarea de a le salva de la dispariție. Scenariul apocaliptic transpune plastic un semnal de alarmă. Seria lucrărilor se înscrie în demersul mai larg al artistului preocupat de problemele de mediu, ecologie, încă de la debutul său. Practica sa artistică militează pentru o interacțiune responsabilă a omului cu natura, conștientizarea pericolului consumerismului și iminența unui dezastru ecologic.

Venisajul expoziției va avea loc joi, 11 noiembrie, ora 17:00, în mansarda B2 a Bastionului Threresia. Participarea  se face în limita a 50 de persoane, doar cu certificat verde care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 sau trecerea prin boală. De asemenea, masca de protecție este obligatorie, precum și păstrarea distanței fizice între participanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.