Nereguli descoperite la verificarea concediilor medicale luate după modificarea organigramei în Primăria...

Nereguli descoperite la verificarea concediilor medicale luate după modificarea organigramei în Primăria Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Apar primele rezultate ale verificările făcute de Casa Județeană a Asigurărilor de Sănătate asupra concediilor medicale ale unor angajați din Primăria Timișoara, la solicitarea edilului șef.

„Ba se poate ca regulile să fie respectate! Când am transmis concediile medicale din Primărie, Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate, spre verificare, mi s-a spus că e degeaba, că nu se va întâmpla nimic.


S-a întâmplat: Casa Județeană a făcut un control temeinic și a descoperit o serie de nereguli pentru care a aplicat șase avertismente scrise și o amendă contravențională. Din documentele verificate rezultă că diagnosticele nu au avut legătură cu pandemia de Covid, mai ales că pandemia de concedii medicale a apărut brusc după adoptarea noii organigrame. Nu voi intra în detalii care privesc breasla medicală, dar voi continua verificarea concediilor medicale atunci când, statistic, numărul lor nu se justifică”, a transmis Dominic Fritz.

Conform surselor PRESSALERT.ro, verificările au dezvăluit mai multe nereguli, printre care și cazuri în care s-a dat concediu medical, însă fără a se prescrie și tratament pentru afecțiunile respective.

„Există în Primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale. Dar sunt și funcționari care, atunci când primesc o sarcină neplăcută, își iau un medical. Este nedrept față de cei care-și fac datoria corect și eficient și față de instituția Primăriei pentru că dreptul la concediu medical a devenit, în unele cazuri, o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente. Nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public”, mai spune mesajul primarului Fritz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.