Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat UPDATE Anunțul lui Cîțu

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat UPDATE Anunțul lui Cîțu

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Ciucă, premierul desemnat, și-a depus, în această seară, în Biroul executiv al PNL, mandatul primit de la președintele Klaus Iohannis de a forma un nou guvern, au afirmat surse din partid.

Decizia vine după ce Ciucă a primit de la colegii de partid misiunea de a forma un guvern minoritar PNL – UDMR, refuzând orice fel de negociere cu USR și PSD. În aceste condiții, șansele de a trece prin Parlament guvernul erau egale cu zero. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Nicolae Ciucă, când a ajuns la sediul partidului declarat că: „PNL ar avea mai multe șanse dacă ar relua negocierile”, referindu-se la formarea unui guvern majoritar.


Anterior, a susținut că matematic nu are cum să treacă de Parlament. Surse din PNL susțin că urmează o nouă ședință pentru a flexibiliza mandatul lui Nicolae Ciucă și să-i permită să negocieze un guvern majoritar.

Vicepreședintele PNL, Alin Nica, a declarat, la Antena 3 că ”în această seară vrem să-l dezlegăm pe premierul desemnat să-i dăm mai multe pârghii, mai multă flexibilitate”. Acesta a refuzat să spună dacă este vorba de o majoritate cu USR sau PNL.

UPDATE  „Biroul Executiv i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat. A fost o decizie a BEx. A doua decizie este aceea de a propune BPN de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri în Parlament pentru formarea unei majorități. Mâine seară vom discuta mai multe detalii”, a declarat Florin Cîțu.

Nicolae Ciucă susține că a încercat să negocieze susținerea Guvernului minoritar.

„Realitatea matematică o cunoaștem cu toții și am încercat ca prin demersurile pe care le-am întreprins să reușesc să cristalizez o soluție politică astfel încât să putem să obținem acordul pentru un guvern minoritar. Au fost decizii ale celor două partide politice, care au anunțat că nu vor vota Guvernul minoritar, fapt pe care am discutat în BEx și acesta a decis retragerea mandatului”, a spus Nicolae Ciucă.

Varianta luată în calcul este un guvern PNL, PSD și UDMR, acesta având în Parlament o majoritate solidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.