Noul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Statul român a rămas dator cetățeanului...

Noul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Statul român a rămas dator cetățeanului și trebuie să înceapă să plătească (…) Am înjurat de am rupt când am stat la semafor”

0
DISTRIBUIȚI

Noul ministru al Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, se află, sâmbătă, în vizită oficială la Timișoara.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Prefectura Timiș, Grindeanu a spus că a ales ca la Timișoara să fie prima deplasare oficială.

„Nu e vorba că sunt subiectiv, ci că Timișoara suferă din cauza lipsei drumurilor. Bani mulți merg spre București, prea puțini întorși spre Timișoara. Am marele avantaj că știu ce înseamnă lucrările din Timișoara ca fost viceprimar și fost președinte de CJT. Știu că lumea are așteptări, și eu am, vă spun sincer că de aceea mi-am asumat acest rol în Guvernul României. E greu dintr-un singur motiv, statul român a rămas dator cetățeanului și trebuie să înceapă să plătească”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus că a văzut în acești ani nenumărate studii, desene, dar prea puține transpuse în practică.

„Nu pot să fac aceste lucruri singur, de aceea o să-mi construiesc o echipă de profesioniști la minister.


Știți că în cele șase luni cât am fost premier am impulsionat proiectul Centurii de Sud. Sunt nemulțumit de stadiul lucrărilor la Centura de Sud, care e undeva la 40 și ceva la sută. Vă asigur că din două în două săptămâni o să vreau să văd cum evoluează acest șantier”, a anunțat ministrul.

Grindeanu a mai precizat că noul tramvai ajuns la Timișoara din Turcia e omologat.

În ceea ce privește descărcarea de la Sânandrei, o să ceară informări pentru că ne lovim de problema: diverși care câștigă licitații și apoi nu fac lucrările.

„Am făcut o oră și jumătate de la Mașloc la Timișoara azi. Dacă vă duceți spre Lipova, sensul de mers este perfect, cel spre Timișoara este valurile Dunării. L-am invitat pe șeful ISCTR să facă naveta. Același lucru se întâmplă și pe alte drumuri județene, se ocolesc drumurile naționale ca să nu se plătească taxe”, a spus ministrul Grindeanu.

Acesta l-a luat în vizor și pe directorul general al Aeroportului Internațional Timișoara „Traian Vuia”, de a cărui activitate nu este mulțumit.

„Am avut o discuție cu domnul director al Aeroportului despre nemulțumirile pe care le am și nu sunt puține. I-am cerut o autoevaluare, o aștept”, a spus Grindeanu.

Făcând naveta de la București la Timișoara cu mașina, el a fost de numeroase ori blocat la semaforul din zona Coșevița, unde lipsește acea bucată de autostradă.

„Am înjurat de am rupt când stătea la semaforul de la Coșevița. În 2017 am întrebat când am avut ultima oară urși în Banat și nu există asemenea evidențe”, a mai spus, sâmbătă, ministrul Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.