O nouă companie germană deschide o unitate de producție în Banat. Vor...

O nouă companie germană deschide o unitate de producție în Banat. Vor fi create 500 de locuri de muncă

1
DISTRIBUIȚI

Compania germană emz Hanauer, cu sediul în Nabburg, Bavaria, a anunțat planuri pentru deschiderea unei noi unități de producție în Reșița, proiect în valoare de circa 5 milioane de euro, anunță Caamera de comerț româno-germană AHK România.

Investiția va oferi într-o primă fază între 50 și 100 de noi locuri de muncă, respectiv 500 de locuri de muncă în perspectivă. Producția urmează să înceapă în toamna anului 2022.

EMZ, producător german de produse de tehnologii electrocasnice și de mediu, construiește o unitate de producție cu o suprafață de aproximativ 3.000 mp în parcul industrial al orașului.


„Am ales România, mai exact Reșița, pe baza mai multor factori, după ce am analizat diferite amplasamente investiționale”, a spus Veit Schmucker, manager de operațiuni și manager de proiect la emz.

Echipa AHK Romania, care a sprijinit îndeaproape multe proiecte de investiții germane în trecut și a colaborat cu administrațiile locale, bazându-se pe încredere reciprocă, are mulți ani de experiență în susținerea proiectelor de investiții ale companiilor germane în România. „Prin activitatea noastră de consultanță oferită investitorilor germani, am contribuit semnificativ la crearea a mii de noi locuri de muncă în România în ultimii ani. Companiile germane numără în total peste 250.000 de angajați în România. Relațiile economice bilaterale sunt foarte intense, iar AHK România demonstrează, prin numeroasele sale activități și servicii de consultanță, că este motorul central pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor economice bilaterale”, a declarat directorul general al AHK, Sebastian Metz.

De asemenea, compania și-a manifestat inteția ca, pe viitor, să colaboreze îndeaproape şi cu Centrul Universitar UBB din Reşiţa.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.