O nouă dezbatere pentru Timpark. Ce sugestii ale cetățenilor sunt luate în...

O nouă dezbatere pentru Timpark. Ce sugestii ale cetățenilor sunt luate în considerare

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura, Consiliul Județean Timiș și alte instituții de interes public pot avea locuri de parcare rezervate, dar până la maximum 20% din spațiul lor de parcare. Locurile sunt rezervate, dar nu gratuite, ca până acum. Aceste instituții vor achita același tarif valabil pentru toată lumea. Aceasta este una dintre sugestiile făcute de timișoreni.

Până acum, municipalitatea a organizat trei dezbateri publice pe subiectul parcărilor (forma de gestiune TimPark și regulamentul) și a primit foarte multe contribuții bune de la cetățeni.

„Sugestiile dumneavoastră ne-au fost extrem de utile pentru a îmbunătăți propunerea de Regulament TimPark pe care o vom înainta CLT pentru aprobare. Așadar, vom introduce recomandări primite de la dumneavoastră”, a anunțat viceprimarul Ruben Lațcău, luni.

Este vorba despre mai multe spații de parcare pentru riverani în Zona 0, respectiv pe străzile Colonel Enescu, Sf. Ioan și Piața Mărăști. Pe aceste străzi se vor putea achiziționa abonamente pentru rezidenți cu tarif de Zona I.

Regulamentul de parcare va fi aplicabil de luni până vineri în Zona I, II și III. A fost eliminată ziua de sâmbătă, când parcarea va fi gratuită (la fel ca duminică și de sărbătorile legale).

Primăria Timişoara va organiza joi, 25 noiembrie, de la ora 16,  dezbaterea publică pe marginea Proiectului de hotărâre privind înființarea Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor publice din municipiul Timișoara – TIMPARK. Dezbaterea se va desfășura prin platforma online ZOOM.

Pentru transmiterea propunerilor, sugestiilor sau opiniilor cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii, cetățenii interesați se pot adresa în scris Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală, sau în format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro, până la data de 25 noiembrie, ora 12.

Persoanele care doresc să participe și online la dezbatere, vor anunța până cel târziu la data de 25 noiembrie, ora 12, intenția de participare și vor transmite opiniile pe  care urmează să le pună în discuție la  adresa de e-mail de mai sus, unde vor preciza: numele, numărul de telefon, adresa de e-mail pentru transmiterea invitației online în vederea participării prin intermediul platformei online.

Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi.


Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de trei minute pentru fiecare participant.

„În urma discuțiilor avute în această perioadă s-a conturat o nemulțumire, care deși nu a fost formulată sub formă de recomandare, ne-am însușit și o vom introduce în Regulament: ce se întâmplă cu abonamentul TimPark achiziționat în caz că vă mutați  din oraș sau într-o altă altă zonă tarifară. Dacă vă mutați din oraș, vă veți putea anula abonamentul și veți primi banii înapoi pentru zilele pentru care nu l-ați folosit. Dacă vă mutați în altă zonă, veți putea schimba adresa la care sunteți înregistrat.

Vom avea o nouă și ultimă dezbatere pe regulamentul de parcare și HCL-ul de înființare a Timpark cerută de Sindicatul Salariaților din Primărie. Mărturisesc că nu înțeleg de ce unii dintre funcționarii publici din sindicat dacă aveau mențiuni sau propuneri pentru sistemul și regulamentul de parcare nu au venit cu acestea în procesul de elaborare a regulamentului sau în consultările publice anterioare.

Logica prin care membrii unui sindicat al funcționarilor, care lucrează pentru administrație, nu vin cu propuneri și sugestii în ședințele interne, în timpul programului de serviciu, când sunt plătiți pentru asta și cer dezbateri publice ca să facă sugestii și propuneri în spațiul public, îmi scapă”, a transmis, luni, viceprimarul Ruben Lațcău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.