Opt migranți, dintre care patru minori, depistați de poliţiştii de frontieră în...

Opt migranți, dintre care patru minori, depistați de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal Dunărea

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1527223821">

Opt persoane din Afganistan care au încercat să intre în ţara noastră din Serbia, traversând Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile cu motor, au fost depistate de către poliţiştii de frontieră de la Moldova Veche.

Joi dimineața, în zonă a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale.

Astfel, agenții au depistat pe malul românesc al Dunării, în dreptul km fluvial 1.036,3, opt persoane străine, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Imediat, acestea au fost conduse la Spitalul orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi apoi la sediul sectorului pentru verificări.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba depre o familie din Afganistan, (mamă, tată și patru copii minori) și alți doi conaționali.

Migranții au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă, în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea parchetului de pe lângă judecătoria Moldova Nouă, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.