„Oțel blues” în Sala Capitol din Timișoara: standarde muzicale cu Steel Blues...

„Oțel blues” în Sala Capitol din Timișoara: standarde muzicale cu Steel Blues Quintet VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Grupul Steel Blues Quintet a susținut un concert la Timișoara în seara de miercuri, spectatorii aflați în sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” având parte cu această ocazie de o seară agreabilă. Alături de standardele blues și nu numai, interpretate de muzicienii de pe scenă, seara a fost și o veritabilă lecție de cultură muzicală grație liderului trupei, Mircea Goian care a povestit o serie de amănunte interesante despre piesele incluse în programul serii.

Dincolo de blues, seara a fost colorată cu o serie de alte genuri muzicale, printre piesele care s-au regăsit aici numărându-se câteva adaptări după Duke Ellington, mostre din coloane sonore compuse de Josepth Kozma sau Mike Figgis și câteva alegeri surprinzătoare, cum ar fi Amy Winehouse (You Know I’m No Good) sau melodia compusă de Giorgio Moroder pentru jocurile olimpice de la Seul (Hand in hand). Și pentru ca tabloul să fie complet, muzicienii au navigat nițel și-n zona country-ului cu o melodie din repertoriul lui Vince Gill (My Kind of Woman / My Kind of Man). Printre momentele remarcabile ale concertului care a inclus 16 piese a fost și piesa „Feeling Good“ (un standard interpretat printre alții de Nina Simone, Michael Bublé, John Coltrane, George Michael, Joe Bonamassa, Muse sau Avicii) care a reușit să pună în valoare deplină calitățile vocale ale solistei Delia Baltariu.

Steel Blues Quintet alături de Johnny Bota Foto: Johnny Bîtea

„Trupa aceasta s-a format cu zece ani în urmă și de-a lungul anilor a avut mai multe variante.


Am încept cu jazz cafe după care odată cu festivalul Panorama Blues la Ghelari a luat o altă formă. Mai apoi am revenit la jazz instrumental și acum suntem în formula de Steel Blues Quintet, cu o vocalistă tânără și pasionată. Eu sunt din Hunedoara, un oraș în care viața culturală e practic inexistentă iar colegii mei de trupă sunt din Deva. Nu avem piese proprii, toate sunt standarde și vrem să le mulțumim tuturor celor care ne-au onorat cu prezența la acest concert din Timișoara, chiar a însemnat mult această apariție. Îi mulțumesc în mod special și lui Johnny Bota pentru această invitație și sper să ne revedem cât mai curând“, ne-a declarat Mircea Goian, lderul trupei din care mai fac parte Delia Baltariu – voce, Turi Zoltan – chitară, Călin Sân – claviaturi și Gabriel Hărăguș – tobe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.