Percheziții în Arad. Rețea care vindea parfumuri de lux și bijuterii contrafăcute,...

Percheziții în Arad. Rețea care vindea parfumuri de lux și bijuterii contrafăcute, destructurată de polițiștii timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara, au efectuat în această dimineață 13 percheziții domiciliare în județul Arad, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în fraudă informatică, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, contrabandă și evaziune fiscală.

Ancheta a relevat că, începând cu anul 2020, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, al cărui scop ar fi fost introducerea ilegală în România, a unor parfumuri contrafăcute, din Turcia și a unor bijuterii din aur.

„Din cercetările efectuate în cauză, a reieșit că o parte dintre membrii grupului ar fi preluat parfumurile contrafăcute de la transportatorii, care le introduceau ilegal în țară, iar, ulterior, le-ar fi expediat, prin intermediul unor firme de curierat, către beneficiarii, care le-ar fi comercializat. Comercializarea produselor era realizată prin intermediul unui alt segment al grupării, care se ocupa de postarea anunțurilor pe o platformă de comerţ online, prezentându-le ca fiind originale.


De asemenea, membrii grupului, prin intermediul unor conturi de pe o reţea de socializare, ar fi promovat, în repetate rânduri, mai multe anunțuri, conform cărora comercializează diverse parfumuri, articole vestimentare originale, bijuterii din aur, toate acestea purtând însemnele unor branduri cunoscute. Introduse în România, bijuteriile din aur, achiziţionate de pe teritoriul Turciei, ar fi fost vândute pe piața neagră, cu prețul de 200 de lei/gram, modul de operare fiind diversificat, fie prin disimularea acestora în interiorul autoturismelor ce tranzitau frontiera României (situații în care cantitățile introduse erau de ordinul kilogramelor), fie prin introducerea «la vedere» a bijuteriilor în țară. În acest sens, liderul grupării ar fi fost sprijinit de către mai multe persoane, care s-ar fi deplasat cu avionul în Turcia, de unde ar fi achiziționat bijuterii, pe care le-ar fi adus în România, purtându-le ca accesorii, respectiv câteva sute de grame de pasager”

La sediul DIICOT Timişoara, vor fi aduse, în vederea audierii, nouă persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștillor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timișoara.

Oamenii legii fac precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Și perchezițiile în acest dosar fac parte din acțiunea „Ziua Z”, în care polițiștii, împreună cu procurorii DIICOT, vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.