Poli Timișoara, primul punct în campionat după trei înfrângeri. Nicolae Croitoru: „Sperăm...

Poli Timișoara, primul punct în campionat după trei înfrângeri. Nicolae Croitoru: „Sperăm ca jocul să crească”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timișoara a remizat astăzi, pe teren propriu, cu CSC 1599 Șelimbăr, scor 1-1, acesta fiind primul punct obținut de alb-violeți în Liga 2 după schimbarea de pe banca tehnică.

Una dintre cele mai mare ocazii din prima repriză a venit în primele minute, când Doru Andrei, care a primit zilele trecute convocarea la naţionala U19 pentru partidele din preliminariile Euro 2022, a șutat puternic de la aproximativ 25 de metri, iar mingea a lovit bara transversală. Cele două echipe și-au împărțit oportunitățile de a marca în prima parte a meciului, iar pe final de repriză oaspeții au avut și ei un șut de la aproape 30 de metri în urma căruia mingea a „șters” transversala.

Debutul mitanului secund a fost unul foarte animat. Oaspeții au deschis scorul în minutul 48, prin Cârstean, care a trimis în poartă din 7 meciuri după ce a primit cadou o minge respinsă greșit de Sofran. Doar două minute mai târziu, însă, alb-violeții au egalat printr-un penalty transformat de Alin Ignea după ce același jucător fusese faultat în careu de Biatoumoussoka.

Minutul 63 a consemnat o nouă mare ocazie pentru Poli. Octavian Ursu fentează mai mulți adversari în careu și șutează din apropiere, mingea trece de portar, însă Tătaru respinge de pe linia porții. Poli putea să dea lovitura de două ori în ultimele minute. În minutul 88, după un corner executat de D. Andrei, căpitanul Mera trimite cu capul de la 11 metri, dar mingea lovește bara din dreapta lui Gal. Două minute mai târziu este haos în careul echipei sibiene. Oaspeții nu reușesc să respingă o minge lungă, balonul „țopăie” între mai mulți jucători în careu, iar în cele din urmă Ignea trimite puțin pe lângă bară. Până la fluierul final, alb-violeții au mai reclamat un posibil penalty după ce Mera s-a ciocnit cu portarul Gal la 12 metri de poartă, însă până la urmă s-a încheiat 1-1.

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Mera (c), Scutaru, Pamfile, R.


Lazăr, Ignea, Denis Radu (’58 Zaluschi), O. Ursu, D. Andrei, Gerbi (’58 Bîrnoi). Antrenor: Nicolae Croitoru.

CS Comunal Șelimbăr: R. Gal – Biatoumoussoka, Natea, Cărăruș, D. Tătar (cp), R. Boboc, Yameogo (’81 Monea), Cîrstean (’71 Goh), Al. Vodă, Ciocâlteu (’81 A. Roșu), Antone (’46 Al. Luca). Antrenor: Eugen Beza.

„Nu ştiu cum a arătat jocul, aveam nevoie de puncte. Aveam nevoie de trei puncte, erau foarte importante pentru noi! Din păcate nu am reuşit să le obţinem. Din păcate, iarăşi greşeli care ne surprind… Jocul a fost poate mai bun ca în alte meciuri, ne-am şi creat câteva situaţii, am avut şi două bare, sperăm ca jocul să crească, măcar să căpătăm puţină încredere şi în următoarele două săptămâni să punem la punct lucrurile pe care încă nu reuşim să le arătăm în joc… La golul lor e o fază simplă, o minge care putea fi îndepărtată fără niciun fel de problemă. Eu cred că pe parcursul jocului am fost atenţi să nu le dăm spaţii, să nu-şi creeze situaţii de gol. Nici nu cred că şi-au creat foarte multe situaţii. Au avut într-adevăr şi ei o bară printr-un şut de la distanţă. Am încercat să punem în pericol poarta adversă. Chiar dacă nu ne-am creat multe situaţii de gol. Dar au fost câteva şi aici trebuie să insistăm, dacă vrem să câştigăm trebuie să înscriem”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Era normal ca cei de la Poli să vină peste noi, pentru că nu-i ajuta un rezultat de egalitate, sunt într-o situaţie dificilă, de aceea l-am băgat şi pe Crişan. Am mai câştigat în talie, ştiam că o să vină cu mingi lungi. Nu m-a surprins faptul că s-au aruncat în atac, era normal. Când eşti în dificultate şi ai ceva în buzunar e bine să ţii ce ai, nu ce ai fi putut avea. Astăzi nu am făcut un joc cum ne-am fi aşteptat. Am fost foarte nervoşi. Un pic fizic nu am fost proaspeţi, mă aşteptam. Mi-a fost frică de jocul acesta pe plan psihologic pentru că veneam după o serie de rezultate foarte bune cu echipe din zona de sus a clasamentului. Şi întotdeauna o victorie mare, cum au păţit şi cei de la Poli, adică mă gândeam că Poli o să piardă la Dej, pentru că e foarte greu să conectezi jucătorii la importanţa jocului viitor”, a spus şi Eugen Beza, tehnicianul oaspeţilor sibieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.