Politehnica vine în sprijinul sportivilor cu dizabilități de la ACS Ambasadorii Speranţei

Politehnica vine în sprijinul sportivilor cu dizabilități de la ACS Ambasadorii Speranţei

0
DISTRIBUIȚI
Foto: https://www.facebook.com/ClubSportivAmbasadoriiSperantei

Politehnica Timişoara a anunţat un parteneriat cu Asociaţia Club Sportiv „Ambasadorii Speranţei”. Prin această iniţiativă clubul de fotbal vine în ajutorul sportivilor cu dizabilităţi din zonă.

Elevii lui Marius Pârjol (34 ani), kinetoterapeutul care obţine rezultate remarcabile în competiţii cu tineri care au dizabilităţi intelectuale şi motrice, vor putea beneficia în urma acordului de câte un antrenament săptămânal la Baza 2 a Politehnicii, unde vor fi sprijiniţi şi cu materiale pentru pregătirea lor, dar şi cu asistenţă din partea antrenorilor Academiei Politehnicii.


De asemenea, nu e exclus ca pe viitor, la bazele UPT, care beneficiază printre altele de pistă de atletism, teren de fotbal ori bazin de înot, să aibă loc concursuri de tip Special Olympics.

Sportivii care s-au pregătit cu Pârjoi prin intemediul Fundaţiei de Abilitare Speranţa Timişoara, au obţinut rezultate remarcabile inclusiv în competiţii specifice de peste graniţă. „Nici nu m-am gândit că vor fi atât de deschişi cei de la Poli. M-am bucurat enorm, pentru că noi suntem acum la început de drum cu clubul. Copiii fac sport de mult timp, de zece ani lucrez cu ei. Facem înot, atletism, sunt campioni! Noi când am început, am făcut-o cu rol terapeutic. Nu ne-am gândit că o să evoluăm şi o să facem sport de performanţă. Prin intermediul celor de la Special Olympics am înfiinţat clubul sportiv şi eu sunt responsabil de judeţul Timiş. Vreau să mulţumesc persoanelor implicate, lui Alin Ionescu, pentru că a fost foarte deschis, lui Oli (n.r. antrenorul Orlando Ştefan) pentru că ne-a pus în legătură… Cel mai important e să-i ajutăm pe copii cât putem de mult”, a spus Marius Pârjol, preşedinte ACS Ambasadorii Speranţei.

Tinerii pregătiţi la ACS Ambasadorii Speranţei, club înfiinţat în vară în Timişoara, au vârste cuprinse între 8 şi 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.