Politehnica are bătălie pe puncte vitale cu Şelimbăr. Un nume important din...

Politehnica are bătălie pe puncte vitale cu Şelimbăr. Un nume important din lot e absent nemotivat de la alb-violeţi

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Politehnica Timişoara a rămas pe un loc care nu-i face cinste în clasament, ba, mai mult, care le dă frisoane fanilor pesimişti. Nici mâine nu se anunţă o misiune facilă pentru alb-violeţii pregătiţi de Nicolae Croitoru, în condiţiile în care vizitatoara CSC 1599 Şelimbăr a produs surpriza în etapa trecută şi a bătut-o pe „U” Cluj.

Mai mult, timişorenii nu s-au mai putut baza în ultimele două partide de campionat pe Daniel Benzar, care pur şi simplu nu s-a mai prezentat la echipă după ce nu a fost „selecţionat” pentru jocul cu Rapid din Cupă.

„Este un moment dificil, este un joc greu, pentru noi toate jocurile pe care le avem de disputat până la finalul turului de campionat sunt jocuri dificile, dată fiind situaţia din clasament. Despre adversar, ştim că este un adversar cu un parcurs bun, cel puţin în ultima perioadă. Şi chiar dacă a întâlnit adversare puternice, situate în prima parte a clasamentului, a reuşit evoluţii bune şi chiar rezultate bune. Aşa cum s-a întâmplat în ultimul joc, în care au reuşit să câştige cu 4-2 împotriva Universităţii Cluj. Şi înainte, la Sibiu, au reuşit un joc bun, fiind învinşi la ultima fază a jocului, dintr-o fază fixă. Toate jocurile sunt dificile, trebuie să le tratăm ca atare, nu ne permitem să mai pierdem puncte”, a spus tehnicianul Nicolae Croitoru, fără zestre în campionat de la sosirea pe Bega.

„Cu Rapidul am reuşit un joc bun, probabil că şi situaţia din clasament apasă destul de mult. Pentru că au fost foarte multe înfrângeri în ultima perioadă.


Probabil e şi o problemă de încredere, care generează greşeli şi primim goluri din aceste greşeli. Şi prin urmare rezultate negative, aşa cum s-a întâmplat la ultimul joc… Pe de o parte întâlnim un adversar cu un moral foarte bun, cu un joc în creştere, echipă pragmatică. De partea cealaltă noi, care sperăm să ieşim din această situaţie. Avem nevoie de victorie, pentru că ne-ar da încredere pentru următoarele jocuri. Şi avem nevoie mare de puncte şi puncte care să ne asigure o oarecare linişte in clasament”, a adăugat antrenorul originar din Târgovişte.

Cătălin Oanea şi portarul Harrison Devenish-Meares sunt absenţele medicale ale gazdelor, care nu pot mizat încă nici pe Sebastian Serediuc, atacant revenit la pregătire totuşi.

Despre situaţia lui Daniel Benzar, Croitoru a concluzionat următoarele: „A fost o decizie înaintea jocului cu Rapid. El nu a făcut parte din lot la acel joc. Până la urmă este o decizie care se întâmplă în viaţa oricărei echipe. După această decizie el nu s-a mai prezentat la antrenamente. Mai multe nu ştim, discuţii nu aveam cum să am cu Benzar, din momentul în care s-a anunţat programul de a doua zi el a plecat de la vestiare fără să discute cu nimeni. De atunci nu a mai existat niciun contact. Cum am zis, el nu s-a mai prezentat la antrenament. În cazul lui am făcut un referat, conform Regulamentului de Ordine Interioară, pe care l-am înaintat Consiliului de Administraţie, urmând ca acesta să ia o decizie în cazul lui”.

„E poate cel mai important meci din acest sezon de campionat. Mai ales că venim după o perioadă nefastă prin prisma rezultatelor şi trebuie să câştigăm neapărat meciul. Să ieşim din zona periculoasă a clasamentului… Jocul nu merge din cauza rezultatelor. Situaţii şi ocazii am avut foarte multe. Părerea personală e că e o problemă de concentrare, a tuturor, trebuie să fim mai uniţi şi numai aşa o putem scoate la capăt… Ce lipseşte, dacă acolo în ultimii 30 de metri, în faţa porţii, am fi marcat la situaţiile pe care ni le-am creat, poate eram în prima jumătate a clasamentului. Se resimte foarte tare acest lucru (n.r. numărul de opt eşecuri) şi sperăm să îl întrerupem acum, cu meciul de mâine cu Şelimbăr”, a conchis Alin Ignea, mijlocaşul alb-violeţilor.

Partida Politehnica Timişoara – CSC 1599 Şelimbăr se disputâ mâine, de la ora 14.00 (netelevizat), pe stadionul „Dan Păltinişanu”, şi contează pentru etapa a XIII-a a Ligii 2. Sibienii ocupă locul 9, cu 17 puncte. Alb-violeţii sunt doar pe 15, cu zece puncte în total.

Foto (principal): Leczki Jozsi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.