Politehnica vrea o nouă seară de vis acasă în Cupa României. Duel...

Politehnica vrea o nouă seară de vis acasă în Cupa României. Duel cu alb-violeţii din Piteşti de Ziua Naţională

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Politehnica Timişoara mai vrea să depăşească o divizionară A în competiţia surprizelor. Deşi au o situaţie îngrijorătoare în clasamentul Ligii 2, alb-violeţii bănăţeni îndrăznesc să viseze la o semifinală de Cupă în preajma Centenarului. FC Argeş a venit pe Bega imediat după meciul de la Arad, unde jucătorii lui Andrei Prepeliţă au învins-o pe UTA cu 1-0 în Liga I.

Iasmin Latovlevici revine pe „Dan Păltinişanu” ca adversar şi e unul dintre cei mai în formă jucători ai argeşenilor. Dar Poli e şi ea în creştere după ultimele trei jocuri, ultimul a fost şi cel mai gustat succes al sezonului: 2-1 cu CSA Steaua. O amintire specială e cu o altă bucureşteană şi în Cupă, unde elevii lui Nicu Croitoru au trecut de Rapid (2-0 optimi).

„Ne aşteptăm la un joc foarte dificil, asta este clar, FC Argeş e una dintre echipele bune ale primei ligi.


Au demonstrat-o şi la jocul de la Arad. E o echipă pragmatică, o echipă experimentată şi este clar că, în mod normal, ei pornesc cu prima şansă. Însă acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Rapid. Şansele noastre, atâtea câte sunt, trebuie să ni le jucăm până la final”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul Politehnicii.

„Normal, cu FC Argeş o să fie mai greu, e o echipă care joacă bine, au rezultate, sunt în luptă pentru play-off, va fi un meci greu, dar noi ne jucăm şansa noastră şi poate o să mergem mai departe în Cupa României”, a spus şi Ioan Mera.

Suprafaţa de pe „Dan Păltinişanu”, un stadion tot mai greu de folosit, nu e una grozavă în această perioadă. Fapt evidenţiat şi de către căpitan. „Terenul este destul de rău… arată rău de câţiva ani. Ar trebui să-l dărâme, să facă alt stadion. În fiecare an se pune pe Facebook noul stadion… nu vreau să intru în politică, dar ar trebui să se facă ceva pentru oraşul acesta!”, a conchis Ioan Mera.

Piteştenii sunt pe 7 în elită şi au simţit gustul eşecului cu Politehnica, dar pe „Ştiinţa”, în „B”, în urmă cu peste doi ani, într-un 3-0 în care Mera a fost autor al unei „duble” cu capul.

Politehnica nu poate miza pe aceiaşi jucători cu probleme medicale, Serediuc şi portarul Devenish-Meares.

Politehnica – FC Argeş e mâine, chiar de 1 Decembrie, pe „Dan Păltinişanu”, de la ora 18.30 (transmis). La fel ca partida cu Steaua din „B”, duelul în manşă unic din sferturile de finală ale Cupei României poate fi urmărit de pe arenă. 30% din capacitatea permisă e folosită iar cei care vin la meci trebuie să aibă certificatul verde (vaccin ori dovada trecerii recente prin boală). Un bilet costă 20 de lei şi poate fi achizionţat online în format digital de pe sspolitehnica.ro, cât şi fizic, la faţa locului (zona tribunei I).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.