Pompierii timișeni au avut peste 100 de intervenții pe zi în luna...

Pompierii timișeni au avut peste 100 de intervenții pe zi în luna octombrie

0
DISTRIBUIȚI

În luna octombrie, pompierii militari timișeni au răspuns la 3.634 de intervenții și misiuni specifice, față de 2.930, câte au avut în luna septembrie, însumând o medie de aproximativ 118 intervenții pe zi.

Din totalul intervențiilor, 1.958 de solicitări au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical de urgență, echipajele SMURD având o medie de 64 de intervenții pe zi.


Paramedicii militari au acordat primul ajutor unui număr de 2.767 de persoane, dintre care 111 copii.

Cele mai multe solicitări au fost pe partea de afecțiuni diverse medicale (chirurgicale, medicale, neurologice, oftalmologice), cu 860 de solicitări, urmate de solicitările pe partea de traumatisme – 442 de cazuri, COVID 19 – 217 solicitări, afecțiuni cardiace – 139 de solicitări, intoxicații – 113 solicitări, accidente rutiere fără victime încarcerate – 89 de solicitări și 98 de solicitări pentru alte afecțiuni.

În ceea ce privește intervențiile pentru stingerea incendiilor, în luna octombrie pompierii au fost solicitați pentru stingerea a 39 de incendii cu pagube și 31 de incendii de vegetație uscată. Principala cauză a incendiilor din luna octombrie a fost foc deschis în spații deschise (vegetație uscată, deșeuri, miriște etc.) cu un număr de 21 de incendii, pe locul doi situându-se incendiile provocate de fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător – 15 cazuri.

Potrivit ISU Timiș, echipajele de pompieri au asigurat măsuri specifice și au acordat primul ajutor medical la 94 de accidente rutiere și feroviare, dintre care cinci accidente rutiere/feroviare cu victime încarcerate.

Pe lângă intervențiile în situații de urgență, pompierii au desfășurat 1.271 de misiuni de informare preventivă, controale privind respectarea măsurilor de prevenire a COVID 19 și transport persoane testate pozitiv.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.