Portretul-robot al fetiței ucise cu sălbăticie în vestul țării. Cei care o...

Portretul-robot al fetiței ucise cu sălbăticie în vestul țării. Cei care o recunosc sunt rugați să sune la 112

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii au dat publicității protretul-robot al fetiței găsite moarte lângă un cimitir din Arad. Conform primelor informații din anchetă, micuța rămasă încă neidentificată a fost ucisă prin lovirea cu un obiect contondent, ulterior cadavrul fiind dezmembrat și incendiat.

„În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24 – 48 ore anterior găsirii cadavrului.


Organele de cercetare penală din cadrul IPJ Arad efectuează investigaţii pentru identificarea şi vizionarea imaginilor stocate de camerele de supraveghere atât private cât şi publice din vecinătatea zonei în care a fost găsit cadavrul victimei. De asemenea, organele de poliţie delegate verifică, cu sprijinul DGASPC, minorii instituţionalizaţi cât şi dispariţiile de minori înregistrate la nivel naţional. Atât cu ocazia cercetării la faţa locului cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere. Urmărirea penală continuă”, au comunicat autoritățile.

„De asemenea s-a reuşit în urma toaletării cadavrului, obţinerea unei fotografii în care sunt vizibile toate semnalmentele victimei, atât din faţă cât şi din profil. În baza art. 196 al. 2 C.p.p. procurorul de caz a autorizat publicarea de către mass-media a fotografiilor victimei în vederea identificării acesteia. Victima omorului găsită în 30.10.2021 în Arad, cartierul Bujac, pe o stradă lăturalnică, lângă cimitir, avea aproximativ 5-6 ani şi 1,10-1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten aproximativ 25 cm, decesul survenind în urmă cu 1-2 zile înainte de data găsirii cadavrului. Persoanele care recunosc fetița după fotografiile puse la dispoziție de procurorul de caz sunt rugate să apeleze numărul de urgență 112 și să dea detalii. Este nevoie de orice informație care poate ajuta la identificarea victimei”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.