Pregătiri de iarnă la Timișoara. Câte utilaje sunt pregătite să intervină dacă...

Pregătiri de iarnă la Timișoara. Câte utilaje sunt pregătite să intervină dacă ninge

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a activat Comandamentul de iarnă, iar firma care se ocupă de deszăpezire şi combaterea poleiului, SC Brantner Servicii Ecologice SRL, este pregătită să intervină cu utilaje și material antiderapant.

„Am avut deja două comandamente de iarnă pentru a lua din timp toate măsurile necesare și a interveni, la nevoie, astfel ca traficul să se desfășoare în condiții normale pentru sezonul de iarnă. Am primit asigurări de la societățile care se ocupă de deszăpezire că vor interveni imediat ce este nevoie”, a declarat, luni, viceprimarul Ruben Lațcău.

Potrivit acestuia, curăţarea și transportul zăpezii se va realiza cu prioritate pe principalele artere de circulaţie, pe poduri, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi în alte locuri publice (de ex. Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian, Piața Libertății etc.).

Firma Brantner este pregătită să acționeze cu 19 utilaje multifuncționale și echipamente de deszăpezire dotate cu sisteme de monitorizare și localizare.

Societatea dispune de cinci utilaje multifuncționale de capacitate mare, șase utilaje multifuncționale de capacitate mică, trei utilaje cu încărcător frontal, trei utilaje de transport al zăpezii, două autocisterne clorură.


De asemenea, firma s-a aprovizionat cu 800 de tone sare, 20 de tone de clorură de calciu și inhibitor de coroziune, pentru a nu deteriora drumul.

Aceste cantități vor fi completate în permanență, astfel încât stocul să fie asigurat la un nivel optim pe toată perioada iernii.

Și celelalte societăți ale consiliului local sunt pregătite să intervină: STPT, SDM, Horticultura, Aquatim, SC Piețe, precum și firmele de utilități.

Timișorenii au, de asemenea, responsabilități în perioada iernii.

„Conform HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor și îndepărtarea zăpezii și a gheții (țurțurilor) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane sau atenţionarea pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional”, au transmis, luni, reprezentanții municipalității.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, cetățenii au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 – dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop.

De asemenea, pot anunța prin Biroul Salubrizare din cadrul primăriei, sunând la numărul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalității www.primariatm.ro, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.