Primăria Timișoara așteaptă oferte pentru un ghid tehnic de amenajare a domeniului...

Primăria Timișoara așteaptă oferte pentru un ghid tehnic de amenajare a domeniului public și catalog de mobilier urban

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat luni că a fost lansată procedura de achiziție publică pentru un ghid tehnic de amenajare a domeniului public și catalog de mobilier urban. „De mulți ani, Timișoara este deficitară la capitolul estetic, mai ales în cartiere”, a spus edilul-șef.

„Fiecare investiție e făcută separat și fiecare proiectant decide cum dorește. Rezultatul? Diferite tipuri de amenajări, de materiale, de mobilier urban – uneori pe străzi aparținând aceluiași cartier.


Cum arată băncile din parcul în care mă plimb sau chioșcul de ziare la care merg zilnic, cât de accesibilă este trecerea de pietoni pentru vârstnici sau persoane cu dizabilități – sunt detalii care fac diferența între a avea sau nu, un spațiu public de calitate, accesibil pentru fiecare”, a scris luni pe Facebook Dominic Fritz.

Primarul a mai spus că acest ghid de amenajare a domeniului public și catalogul de mobilier urban va ajuta instituția ca de acum înainte intervențiile pe domeniul public să fie ordonate și unitare.

„Nu vom mai vedea investiții care nu respectă dreptul la acces al tuturor și care trebuie refăcute după câțiva ani fiindcă materialele nu au fost de calitate. Ne asigurăm un aspect unitar al orașului din punct de vedere al mobilierului urban și al iluminatului public, dar și al modului de amenajare al trecerilor de pietoni, trotuarelor și acceselor. Toate administrațiile din marile orașe europene au astfel de ghiduri locale care îi ajută să trateze unitar strada sau parcul, din punct de vedere tehnic, estetic, social, de recreere și agrement, turistic”, a mai precizat Fritz.

Cei interesați de realizarea ghidului pot depune o ofertă până în 7 decembrie, iar cei care vor fi desemnați câștigători vor avea la dispoziție șase luni pentru finalizarea lucrării. Ulterior, ghidul va fi supus aprobării Consiliului Local Timișoara și va deveni reglementare locală.

Primăria Timișoara va plăti pentru ghid cel mult 113.000 de lei, TVA inclus, prin achiziție directă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.