Primarul Fritz vrea să înființeze Agenția de Achiziții Publice Timișoara. Spune că...

Primarul Fritz vrea să înființeze Agenția de Achiziții Publice Timișoara. Spune că ar economisi 20 de milioane de lei

1
DISTRIBUIȚI

Un proiect care vizează înființarea Agenției de Achiziții Publice Timișoara, care ar permite realizarea unor economii anuale de 20 de milioane de lei, este lansat în consultare publică, anunță primarul Dominic Fritz.

Potrivit primarului, noua agenție va centraliza achizițiile pentru Primărie și încă 12 instituții subordonate consiliului local.

El susține că s-ar realiza în acest fel economii la bugetul local de circa 20 de milioane de lei anual, față de costurile actuale.


Cheltuielile de funcționare a agenției sunt estimate la circa 1,5 milioane de lei, în primul an de existență.

„Cum se vor derula achizițiile publice? O singură entitate – noua Agenție – cu personal specializat în achiziții publice va organiza procedurile pentru toate cele 13 instituții: caiete de sarcini mai bine întocmite, criterii de atribuire mai clare și stricte pentru a ne asigura de calitatea produselor și serviciilor cumpărate, conformitate cu legislația pentru a reduce întârzierile. Asta înseamnă, că toate achizițiile din bugetul local, pentru bunuri și servicii care sunt indispensabile funcționării, vor fi făcute de o singură entitate și nu de 13, ca până acum. În următorii ani, se vor adăuga noi categorii de achiziții, inclusiv cele privitoare la lucrări de investiții la drumuri, spații verzi, școli sau spitale”, a anunțat, pe Facebook, Dominic Fritz.

Acesta spune că agenția va putea deservi, contra cost, orice instituție care folosește bani publici pentru achiziții, fie că sunt alte primării sau instituții și societăți publice.

„Ținta noastră este ca, în patru ani, Agenția să își asigure integral toate costurile de funcționare din taxele percepute clienților”, a adăugat primarul.

1 COMENTARIU

  1. băi fritz … câți useristi mai ai de băgat în primărie? asta va fi doar un alt focar de sinecuri useriste. esti complet pe dos față de cum te lăudai că ești în campania electorală. mai bine te-ai întoarce la cântat gospel

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.