Primele scaune stomatologice au ajuns în două școli din Șagului și Fabric

Primele scaune stomatologice au ajuns în două școli din Șagului și Fabric

0
DISTRIBUIȚI

Ieri au ajuns primele scaune stomatologice la școlile gimnaziale nr. 1 și nr. 15 din cartierele Fratelia și Fabric unde învață sute de copii. În curand ei vor merge la dentist chiar în școala lor. Este doar începutul unui proiect de readucere a serviciilor stomatologice care lipsesc azi copiilor, în școlile Timișoarei.

Printr-un efort colectiv al consilierului local USR Răzvan Stana, al Primăriei Timișoara, serviciului de Medicină Școlară, Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a Colegiului Medicilor Stomatologici din Timiș cele două școli gimnaziale de cartier din Timișoara au fost dotate cu câte un scaun stomatologic.


Acesta este un exemplu de colaborare între legislativ și instituțiile executive din Timișoara și Timiș.

„Suntem bucuroși să mai facem astfel un pas către ceea ce ne angajam atunci când ni s-a oferit votul: sănătate pentru copiii timișoreni, dotări în cabinetele școlare și grijă a administrației pentru viitor. Vor urma și alte proiecte în școli, în sprijinul educației și sănătății elevilor și vă vom ține la curent cu evoluția acestora”, a declarat Răzvan Stana.

De ani de zile în școlile din Timișoara nu mai existau cabinete stomatologice pentru copii. Scaunele stomatologice ajunse de curând la şcoala gimnazială nr. 1 şi şcoala gimnazială nr. 15 vor fi integrate într-un proiect de educație sanitară stomatologică, unde vor putea participa și copii din alte școli astfel încât numărul beneficiarilor de tratamente stomatologice să crească. (P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.